Schilderijen te zien in Grote Kerk

9 augustus 2021 om 10:02

GORINCHEM In de Grote Kerk is vanaf woensdag 11 augustus de expositie 'Openbaerieng in beeld' te zien. Schilderijen gemaakt door Jopie Minnaard-Verheijke, een kunstenares uit het Zeeuwse Heinkenszand.  Haar werk omvat aquarellen, gemengde technieken, acryl- en olieverven.


Strandimpressies en polderlandschappen zijn vaak in haar werk terug te vinden. Daarnaast is zij geboeid door de relatie tussen ouders en kinderen in de verschillende stadia van het leven.

In haar aquarellen overheersen de blauwgroene tinten. De olieverven daarentegen zijn sterker van kleur en lijn. In april 2006 verscheen een door haar geschreven kinderboek ‘De Vertelboom’ met verhalen en illustraties voor de leeftijd van 3 tot 8 jaar.

In maart 2008 verscheen ‘Waèr a ‘t arte vol van is’, een Zuid-Bevelandse vertaling van het bijbelboek Hooglied. De omslag en de tien illustraties in full colour zijn aquarellen van Jopie die volledig afgestemd zijn op de inhoud.

In ‘Wieze Woorden’ staan spreuken uit verschillende religies. Ook dit boek is door haar geïllustreerd. In januari 2019 is ‘Openbaerieng in beeld’, een Zeeuwse vertaling van het boek Openbaring, gepresenteerd. Dit boek bevat meer dan dertig aquarellen van haar hand. En nu allemaal te zien in de Grote Kerk te Gorinchem. 

De kerk is tot en met 15 september op woensdag van 11.00 uur tot 16.30 uur geopend. Op zaterdag is de kerk tot en met 18 september geopend van 13.00 uur tot 16.30 uur. Tijdens de Culturele Zondag is de kerk open van 13.00 uur tot 16.30 uur (iedere 2e zondag van de maand). In tegenstelling tot eerdere publicaties is de kerk op zaterdag 28 augustus open van 13.00 uur tot 16.30 uur