VVD wil slimmere prullenbakken

16 augustus 2021 om 12:57

GORINCHEM VVD raadslid  Niels van Santen pleit voor het plaatsen van slimme prullenbakken in de stad. Daarmee wil de VVD bijdragen aan een beter straatbeeld èn een bijdrage leveren aan het milieu. De slimme prullenbakken zijn al te vinden in Tilburg en Eindhoven. Ze zijn voorzien van zonnecollectoren en doordat ze het afval samenpersen hoeven ze minder vaak geleegd te worden. Als ze vol zijn, geven ze een seintje zodat ze geleegd kunnen worden. Van Santen vraagt het college de inzet van de slimme prullenbakken te onderzoeken en eventueel in de vorm van een pilot in te zetten in de binnenstad. 

 

Leesclub geschiedenis zoekt nieuwe leden

WERKENDAM - Boeken blijven lezen die bijblijven, daarover inspirerende gesprekken voeren en nieuwe mensen ontmoeten? Word dan lid van een Senia leesclub. De leesclub geschiedenis Werkendam G1 heeft plaatsen vrij voor geïnteresseerde lezers. De groep komt op donderdagavond bij elkaar, roulerend bij de deelnemers thuis. Komend seizoen worden 5 boeken besproken, te beginnen met De hoeve en het hart van Enny de Bruijn. Wie interesse heeft, kan voor meer informatie terecht bij de contactpersoon van de groep, Grietje Zemering via e-mail g.zemering@solcon.nl of telefoon 06 389 03464. De leesclub maakt gebruik van de door deskundigen samengestelde boekenlijsten van de landelijke organisatie Senia. Zie www.senia.nl voor meer info.


Lunchconcert in de Grote kerk

GORINCHEM De jonge en veelbelovende zangeres Sterre van Boxtel, begeleid door pianist Jan Lenselink, zingt woensdag de sterren van de hemel tijdens het lunchconcert in de Grote Kerk. Daarnaast speelt Jan Lenselink ook solo. Naast muziek van o.a. Grieg, Brahms, Chopin en Fauré klinken ook Bach, Mozart en My fair Lady. Het concert begint om 12.15 uur. Bezoekers zijn van harte welkom. Gratis toegang, bijdrage na afloop welkom.


Gratis fietstraining voor ouderen bij Gorinchem Beweegt

GORINCHEM Gorinchem Beweegt geeft samen met het fietsprogramma Doortrappen een gratis fietstraining voor oudere inwoners van Gorinchem. Ouderen fietsen graag, maar ze zijn ook kwestbaar in het verkeer. Doortrappen helpt ouderen om zo lang veilig te blijven fietsen. De training wordt gegeven bij voetbalvereniging GJS aan de Merwedonk. Voor de training wordt de (elektrische) fiets gecheckt door FietsNed. Een fysiotherapeut geeft oefeningen om zo lang mogelijk goed te blijven fietsen. Op een behendigheidsparcours van Veilig Verkeer Nederland wordt gekeken naar op- en afstappen, remmen en veilig fietsen over rotondes. Aanmelden voor de gratis cursus kan via het invullen van een formulier op www.gorinchembeweegt.nl/nieuws/fietstraining-doortrappen of via 0183-659425. Na online aanmelding volgt een bevestigingsmail.