Unitas (Zon.) en Quick deelden zondag de punten
Unitas (Zon.) en Quick deelden zondag de punten Theo Bos

Unitas krijgt te weinig tegen Quick

30 augustus 2021 om 13:38

GORINCHEM Na de mislukte ouverture tegen Hercules in Utrecht, waar vanwege een paar hoosbuien niet begonnen kon worden met de wedstrijd, was de thuiswedstrijd tegen Quick de eerste in de competitie voor Unitas zondag. De wedstrijd leverde 1 puntje op. ,,Er had meer in gezeten voor ons”, aldus Unitas trainer Michel van Oostrum. 

In de basisopstelling stonden 4 debutanten en één speler die terugkwam op het oude nest. Debuut: Davey Overes, Robert Mutzers, Emre Gürcüoglu, Ronald Vlot en de teruggekeerde Esey Kiflom. Het was natuurlijk ook het debuut van de hoofdtrainer Michel van Oostrum en zijn assistent Othman Bouchaten. Quick had de eerste wedstrijd van Westlandia gewonnen dus daar was wel vertrouwen. De voorbereiding van de roodbroeken was goed verlopen, dus daar was ook vertrouwen. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en hadden moeite het spel te maken. In het eerste kwartier kreeg Unitas 3 mogelijkheden middels Everon Pisas, Joey Lokasi en Robert Mutzers. Bij rust was het 0-0.

Unitas kreeg na rust veel kansen en was enkele malen dicht bij de openingstreffer. ,,De juiste mensen in het zestienmetergebied werden bereikt maar elke keer ging de bal er net niet in.'' Robert Mutzers, Everon Pisas en Emre Gürcüoglu waren er dicht bij, maar de grootste mogelijkheid was in de 90e minuut toen Robert Mutzers en Jerrel Hak beiden de kans hadden om te scoren, maar er samen niet helemaal uitkwamen wie dat moest gaan doen. Met Jerrel Hak (ingevallen voor Joey Lokasi ) is de 5e debutant genoemd. De snelle aanvaller werd afgelopen week ingelijfd door de roodbroeken. Uiteindelijk bleef het 0-0 en daar moesten beide teams qua veldverhouding tevreden mee zijn. Van Oostrum was echter wel lovend over zijn ploeg: ,,We hebben met zijn allen een goede prestatie geleverd en conditioneel ging het perfect.'' Volgende week zondag gaat de reis naar Blauw-Geel in Veghel

Unitas Zo1 (0-0)