Wethouder Ro van Doesburg speelt mee met leerlingen
Wethouder Ro van Doesburg speelt mee met leerlingen GP-buro

Enthousiaste studenten tijdens Lifestyledag Da Vinci College Gorinchem

Onderwijs

GORINCHEM Woensdagochtend 1 september vond de Lifestyledag, georganiseerd door het Da Vinci College, plaats Buiten de Waterpoort in Gorinchem. Tijdens het evenement leerden ruim 300 eerstejaarsstudenten elkaar en hun docenten kennen door deel te nemen aan tal van activiteiten. Het evenement werd georganiseerd in samenwerking met vrijwilligers die een workshop verzorgden. Wethouder Ro van Doesburg was aanwezig bij de opening en speelde zelfs nog even mee met een gitaargroepje.

door Lex van Steenis

Boogschieten, dansen, rappen, yoga, dammen, creatief schrijven en dichten. Het waren slechts een aantal van de ongeveer vijftig workshops. Breakdancer Redouan Ait Chitt uit Gorinchem verzorgde een openingsact. Aan het woord zijn Nina Mulder, Hans van der Meer en Peter Snoek, de organisatoren van de Lifestyledag en allen docenten bij het Da Vinci College: ,,Het doel van dit evenement is dat eerstejaarsstudenten elkaar en hun docenten op een leuke manier leren kennen. Even uit de comfortzone en nieuwe activiteiten ontdekken. De studenten deden actief mee en wilden graag deelnemen. Er is gedanst en gesport. Het plezier spatte er duidelijk vanaf. We hebben het idee dat ze er echt aan toe waren.”

GEZONDHEID VERBETEREN ,,Het Da Vinci College heeft het ‘vignet Gezonde School’, een kwaliteitskeurmerk voor scholen die werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen. In onze lessen besteden we uitvoerig aandacht aan een gezonde levensstijl. Dus voldoende slapen, bewegen en gezond eten. De Lifestyledag is hier de aftrap van.”

CORONAMAATREGELEN ,,Vorig jaar kon de Lifestyledag niet doorgaan. Vanwege corona was het onzeker. De gemeente Gorinchem heeft dit jaar met ons meegedacht. Wij hebben het evenement volgens de regels kunnen realiseren. Deelnemers moesten zorgen voor een geldige QR-code in de CoronaCheck-app. Bij de toegang hebben we daar streng op gecontroleerd. Dit was een voorwaarde om het evenement door te kunnen laten gaan.”

BREDER TREKKEN ,,Onze ambitie is dat we de Lifestyledag breder gaan trekken. We zouden het evenement graag met meerdere scholen samen willen organiseren. Het is voor lokale sportclubs in de omgeving een leuke manier om de club te presenteren. Met een samenwerking laten we ook aan onze jongeren zien dat we hen belangrijk vinden en in hen willen investeren. Ook zou het interessant zijn om in Dordrecht hetzelfde concept op te zetten in samenwerking met lokale verenigingen.”

VRIJWILLIGERS GEZOCHT ,,Voor de Lifestyledag 2022 zijn we op zoek naar vrijwilligers die een workshop willen geven. Sportclubs zijn welkom. We zijn ook op zoek naar jonge ondernemers die een gezonde levensstijl nastreven en hierover willen vertellen aan onze studenten. Alle organisaties die binding hebben met een gezonde levensstijl kunnen zich aanmelden. Een gezonde levensstijl gaat niet alleen over sporten, maar ook over ontspanning, kunst, zingeving, goed voor jezelf en voor anderen zorgen.”

Bij interesse kunnen organisaties per mail contact opnemen met Hans van der Meer via het volgende mailadres: hvandermeer@davinci.nl

Lifestyledag Da Vinci College 2021
Hoela hoep, ook voor leerkrachten
Afbeelding
Afbeelding
Piramides bouwen
Wrhouder Ro van Doesburg speelt mee met lerlingen
GDC - damclub legt uit
Piramides bouwen