Bewoners van De Merlinge mochten de route openen
Bewoners van De Merlinge mochten de route openen Gemeente Molenlanden

Vergeet-mij-niet-route bij verpleeghuis de Merlinge in Arkel

Maatschappelijk

ARKEL Bij verpleeghuis De Merlinge in Arkel is woensdag 1 september de tweede Vergeet-mij-niet-route van gemeente Molenlanden geopend. De route, naar het idee van Studio Gerjanne van Gink, bestaat uit een aantal tegels met daarop een blauwe bloem; een vergeet-me-nietje. 

En loopt van verpleeghuis De Merlinge langs alle winkels van woon- winkelcentrum De Peperhof. Kwetsbare ouderen kunnen de route gebruiken om hun weg naar het winkelcentrum en terug naar huis weer te vinden. Voorafgaand aan de opening van de route verzorgde GIGA Molenlanden een sportieve warming-up voor bewoners van De Merlinge en De Peperhof. Zij konden ook vanaf hun balkon meedoen. Daarna werd de Vergeet-mij-niet-route officieel geopend door bewoners van De Merlinge. Zij wandelden, samen met wethouder Lizanne Lanser, de Vergeet-mij-niet-route.

DEMENTIEVRIENDELIJK De route, naar het idee van Studio Gerjanne van Gink, is aangelegd op initiatief van gemeente Molenlanden, in samenwerking met Alzheimer Nederland, GIGA Molenlanden en Rivas Zorggroep. ,,Als dementievriendelijke gemeente is één van onze doelen om in iedere kern een Vergeet-me-niet-route aan te leggen”, zo liet wethouder Lizanne Lanser weten bij de opening. <,De eerste route is vorig jaar geopend in Groot-Ammers en we zijn trots op de tweede route. Door de Vergeet-mij-niet-route willen we nog meer betekenen voor mensen met dementie en het taboe, wat er nog is, steeds meer doorbreken.”

Alle bewoners van De Merlinge waren uitgenodigd voor de feestelijke opening