Jacob Slavenburg presenteert zijn nieuwste boek bij De Boekekist Gorinchem

Historie

GORINCHEM Vrijdag 17 september zal cultuurhistoricus Jacob Slavenburg zijn nieuwste boek ‘Het renaissance-wonder’ presenteren bij boekhandel De Boekenkist. Aanvang: 20:00 uur, winkel open vanaf 19:30 uur.

Veel aspecten van de Renaissance worden in dit boek in samenhang beschreven, ondersteund door fraaie illustraties. Jacob Slavenburg geeft een levendig beeld van kunstenaars, filosofen, monniken en pausen die in dit bijzondere tijdvak leefden. Het was een tijd waarin mens- en wereldbeeld fundamenteel veranderden. Een tijd waarin beeldende kunst en literatuur een huwelijk aangingen. Bij het lezen van de
fascinerende teksten komen de beroemde fresco’s en schilderijen als vanzelf naar boven. In de kunstwerken resoneert de onthullende wijsheid die de humanistische filosofen toegankelijk hebben gemaakt. Hun nieuwe ideeën hebben een blijvende invloed gehad op de hele westerse cultuur.

De presentatie is gratis toegankelijk. I.v.m. de huidige coronamaatregelen is het wel verplicht om te reserveren. Dit kan via de mail: info@boekhandeldeboekenkist.nl, telefonisch: 0183-690941 of loop even binnen in de winkel.