Talkshow aanpak laaggeletterdheid en start brievenwasserette Gorinchem

Maatschappelijk

GORINCHEM Van maandag 6 tot en met vrijdag 12 september vindt de landelijke Week van Lezen en Schrijven plaats. Tijdens deze week vraagt de Stichting Lezen en Schrijven extra aandacht voor het verminderen en voorkomen van laaggeletterdheid in de regio. Dit doet zij samen met de gemeenten Gorinchem, Molenlanden en Vijfheerenlanden, Bibliotheek Aanzet en Bibliotheek Lek en IJssel. De gemeenten in de regio zetten zich actief in om laaggeletterdheid in de regio aan te pakken. Het is namelijk belangrijk dat iedereen beschikt over voldoende basisvaardigheden (taal, rekenen, digitaal) om volledig mee te kunnen doen in de samenleving.

Op maandag 6 september om 13.00 uur vindt een online talkshow plaats met de verantwoordelijk wethouders voor Laaggeletterdheid uit Molenlanden, Gorinchem en Vijfheerenlanden. Deze online talkshow volgen kan via het Youtubekanaal van gemeente Molenlanden. Aanmelden is niet nodig.

BRIEVENWASSERETTE Voor de gemeente Gorinchem is het belangrijk om ├ílle inwoners te kunnen bereiken en toegankelijk te zijn. Dat betekent ook dat er wordt gezorgd dat alle brieven begrijpelijk zijn voor iedereen. Daarom start gemeente Gorinchem op 9 september met een brievenwasserette. In de brievenwasserette worden lastige brieven omgezet in begrijpelijke taal. Elke brievenwasserette bestaat uit kleine teams van taalambassadeurs, taalvrijwilligers, schrijfcoaches en gemeente medewerkers.

De brievenwasserette wordt op donderdag 9 september om 13:00 uur geopend door wethouder Ro van Doesburg