Danita van Eck met het boeket voor Koningin Maxima
Danita van Eck met het boeket voor Koningin Maxima Danita van Eck

Danita van Eck ontwerpt boeket voor Koningin Maxima

Onderwijs

GORINCHEM Danita van Eck (21 jaar) is nog helemaal vol van haar persoonlijke ontmoeting met Hare Majesteit Koningin Maxima tijdens de opening van het MBO jaar in Houten. Als studente bloem, groen en styling was Danita uitgekozen om vrijdag een zelfontworpen boeket te overhandigen aan de Koningin.

,,Ik was echt heel erg zenuwachtig toen ik het boeket mocht overhandigen, zelf was ze juist heel relaxed. Ik had geen idee wat ik zou gaan zeggen, misschien iets namens Yuverta? Maar Maxima stelde zelf de eerste vraag. Ze vond mijn boeket ‘mooi en bijzonder’ en die woorden raakten me recht in het hart. Ik wil het liefst uniek zijn in mijn vak en dan is het fantastisch als dat opvalt. Ze dacht eerst nog dat ik een docente was omdat ik al een wat oudere leerling ben. Terwijl ik zomaar voor haar neus stond, zei ze nog wel dat ik echt mijn diploma moet halen. Ik heb er echt een heel voldaan gevoel over, ik ben apetrots dat ik dit heb gedaan”, zo vertelt Danita op maandagmorgen tussen de lessen door op Yuverta in Houten. Juist vanwege de nieuwe naam van het Wellantcollege en de start van het studiejaar was Koningin Maxima te gast op de school.

DIPLOMA Dat Danita het boeket mocht maken, had vooral met haar motivatie te maken. ,,Ze hadden meer leerlingen gevraagd, ik had in mijn motivatie geschreven dat ik veel tegenslagen heb gehad. Ik ben eerder weggestuurd op mijn stages en dat is heel demotiveren. Pas tijdens de stage bij Annet Flowers in Gorinchem kreeg ik veel support, ze hebben me zo goed geholpen en goede moed gegeven om ervoor te gaan. En dan een boeket mogen maken voor Maxima, dat is een hele eer.” Eerder werkte Danita van Eck als caissière, maar dat leek haar niet leuk genoeg om altijd te blijven doen. Daarom ging ze terug naar school om een diploma te halen. ,,Ik wilde vooral iets met mijn handen doen, ik ben creatief genoeg om dingen te verzinnen en met bloemen werken is een mooi vak.”

HERFSTBOEKET Naast de motivatie moesten alle leerlingen ook een tekening aanleveren van het boeket. ,,Uiteindelijk is het nog veel mooier geworden dan mijn tekening. Ik had gekozen voor bloemen uit het herfstseizoen, dat is meer duurzaam. In het boeket koos ik voor hortensia, zonnebloem en dahlia. Dahlia’s zijn wel een van mijn lievelingsbloemen. Ik had ook een frame ontworpen, dat heeft mijn broer die lasser is, voor mij gemaakt”. Danita maakte het boeket vorige week donderdag bij Annet Flowers, ze was ruim anderhalf uur bezig. ,,Ik heb het ook weer een keer uit elkaar gehaald. Vrijdag heb ik het verder afgewerkt en om één uur toen Koningin Maxima de school verliet, mocht ik het overhandigen”.

Danita van Eck overhandigt het boeket aan Koningin Maxima
Het boeket dat Danita speciaal voor Koningin Maxima ontwierp