Marianne van der LindenVolwaarde.nlJacques Perkstraat 106-45655403info@volwaarde.nlfacebook.com/volwaarde
Marianne van der LindenVolwaarde.nlJacques Perkstraat 106-45655403info@volwaarde.nlfacebook.com/volwaarde Volwaarde.nl

Orthomoleculair Adviseur Marianne van der Linden van Vol Waarde: ‘Krijg weer balans in je leven’

Zakelijk

GORINCHEM Vrouwen hebben vaak meerdere ballen hoog te houden en dat brengt veel verantwoordelijkheid met zich mee. Voor veel vrouwen is het best lastig om te luisteren wat hun lichaam aangeeft aan signalen. Er lijkt altijd iets belangrijker te zijn: Nog even die mail van het werk doorlezen, de kinderen naar sport brengen of een vergadering van vrijwilligersvereniging bijwonen. Terwijl het juist zo belangrijk is om goed voor jezelf te zorgen, als je ook goed voor een ander wil kunnen zorgen. 

Coach en Orthomoleculair Adviseur Marianne van der Linden ziet in haar praktijk Vol Waarde dan ook veel vrouwen met stress gerelateerde klachten. ,,De vrouwen die ik in mijn praktijk zie, vinden het lastig om goed voor zichzelf te zorgen. Er zijn zoveel ballen die ze in de lucht houden. Ik wil vrouwen graag meenemen in het krijgen van balans in hun leven, door onder andere te kijken waar word je blij van, wat geeft jou energie? Daar gaan we samen mee aan de slag. Natuurlijk wordt de voeding aangepakt, want voeding kan een grote stressbron zijn. Maar we kijken ook naar beweging. Daarbij is het ontzettend belangrijk dat je iets doet wat je leuk vindt. Ik zie zoveel vrouwen zichzelf naar de sportschool ‘slepen’, omdat ze vinden dat ze moeten sporten, maar ze vinden er niks aan. Ga iets doen waar je blij van wordt dat geeft je veel meer energie. Hierbij merkt Marianne dat het voor veel vrouwen moeilijk is om te ontspannen. ,,Er is altijd wel iets anders te doen. Ik adviseer deze vrouwen om een afspraak te maken met zichzelf. Zet deze afspraak in je agenda. Zorg ervoor dat je deze afspraak met jezelf ook nakomt. Een afspraak met je werk of vriendin zeg je toch ook niet zomaar af?” Wat je dan kunt doen tijdens zo’n afspraak met jezelf? Marianne: ,,Ga lekker wandelen, neem een uitgebreid bad of doe even helemaal niks. Plof neer op de bank met een kop thee en geniet!”

,,De drukte van alle dag kan ervoor zorgen dat je lichaam uit balans raakt. Doordat je niet voldoende zorgt voor jezelf, kan dit voor tekorten op het gebied van vitaminen en mineralen zorgen, overbelasting van bepaalde systemen, het uit balans raken van je hormoonbalans, darmklachten enz. Door middel van een EMB test kunnen we inzichtelijk maken hoe die onbalans in je lijf ontstaat. De test laat zien welke mogelijke voedingstekorten, energetische verstoringen en belastingen ten grondslag liggen aan het klachtenbeeld. Met deze bloeduitslag en met de gegevens van de intake maak ik een persoonlijk behandelplan dat bestaat uit een voeding- en leefstijladvies en waar nodig een suppletieadvies. Ik zou het zo fijn vinden als vrouwen hun lichaam gaan voelen en goed voor zichzelf gaan zorgen. Als je een ander voeding- en leefstijl inzet, door middel van andere voeding, supplementen en leefstijl, zul je snel ervaren wat dit met je doet en dat motiveert enorm. Het is echt niet altijd makkelijk, maar met kleine stapjes lukt het wel. En zorg ervoor dat je support hebt in je omgeving! Dan val je ook minder snel terug in oude gewoontes.”

Voor meer informatie over Volwaarde, de praktijk van Marianne van der Linden: www.volwaarde.nl. Marianne is ook bereikbaar via 06-45655403 of info@volwaarde.nl.