Afbeelding
Karin Biesheuvel

Bridgecursus voor beginners

Bridgecursus voor beginners

GORINCHEM Op dinsdag 14 september start Bridgeclub de Merwe weer een bridgecursus voor beginnende bridgers uit Gorinchem en omgeving. Deze cursus is gebaseerd op de lesmethode “Standaard 5-kaart hoog”. 


De cursus bestaat uit 12 lessen op dinsdagavond van 19.30 tot 22.00 uur en wordt gegeven bij GVV Raptim, Schelluinsekade 5 in Gorinchem. De kosten voor de cursus zijn € 50,00 plus de kosten van het cursusboek.
Wie besluit om na de cursus lid te worden van BC de Merwe, krijgt de kosten van deze cursus (€ 50,00) door de club terug betaald. Dan wordt alleen het lesboekje gekocht.


De cursus wordt gegeven in overeenstemming met NBB geadviseerde Corona protocollen.

Info en aanmelden: Ellen Schonewille, 0183-624477 / 06-28236341 of c-2tje@hotmail.com


Groot bedrag op voor onderzoek naar ALS

GORINCHEM De alternatieve Amsterdam City Swim was dit weekend een doorslaand succes. Een groep zwemmers hield zondag 29 augustus een zwemtocht in het kanaal van Steenenhoek om geld op te halen voor onderzoek naar de ziekte ALS.


,,Mede naar aanleiding van het artikel van vorige week in De Stad Gorinchem hebben wij het totaalbedrag weten te verdubbelen Van € 5000 naar ruim €10.000”, aldus Karin Biesheuvel, een van de zwemmers. ,,Voor een evenement dat niet doorgaat een fantastisch resultaat. Het was geweldig dat directeur Gorrit-Jan Blonk, directeur bestuurder van stichting ALS Nederland aanwezig was om ons toe te spreken en aan te moedigen.”

Het ingezamelde geld wordt voornamelijk gebruikt voor onderzoek naar ALS, omdat er over deze ziekte nog erg weinig bekend is. Biesheuvel: ,,Het is een spierziekte waar mensen heel snel aan overlijden en waar nog geen behandeling voor is. Het is dus erg belangrijk dat hier meer onderzoek naar wordt gedaan.”

Veel van de leden van de groep hebben zelf te maken met de ziekte of kennen anderen die eraan lijden. ,,Zondag denken we vooral aan de mensen die we hebben verloren aan de ziekte”, legt Biesheuvel uit. ,,In het bijzonder Jolanda Groeneveld-Wouters die twee jaar terug zelf nog meedeed aan de Amsterdam City Swim. Haar dochter Jade zwemt nu ook mee en heeft al veel geld ingezameld.”


Doneren kan nog steeds op Jade’s account met de link: https://www.amsterdamcityswim.nl/actie/jade-groeneveld..