Afbeelding
Alex Willemsen

Woonlocatie Steijndeld opent pop up store in hartje Gorinchem

19 september 2021 om 07:44 Zorg

GORINCHEM Of het nu gaat om meubels opknappen, fotografie of handwerken: de bewoners van woonlocatie Steijndeld in Gorinchem zijn bijzonder creatief. Sinds 2 september verkopen de bewoners hun creaties zelfs vanuit een echte pop up store in de Hoogstraat 24 in hartje Gorinchem. De winkel is open op dinsdagochtenden van 10.00 tot 11.30 uur en elke woensdag en donderdag tussen 13.00 en 16.00 uur.

In de winkel vinden bezoekers prachtig opgeknapte meubels met een verhaal, mooi ingelijste foto’s, ansichtkaarten, macramé raamhangers, snuffelmatten en speeltjes voor honden, handgemaakte sokken en kleurrijke plaids. Hoe komt al dat moois tot stand?

STRUCTUUR Activiteitenbegeleider Corrine Wolsheimer vertelt: ,,Wekelijks werken de bewoners in Het Atelier, De Werkplaats, de Fotoclub en De handwerkclub aan de mooiste creaties. Deze bezigheden maken het verschil in het leven van de bewoners. Zij wonen in Steijndeld, omdat zij in hun situatie ondersteuning nodig hebben bij het aanbrengen van structuur in hun dag en het realiseren van een zinvolle daginvulling. Binnen de structuur die zij krijgen aangereikt, kunnen zij hun creatieve kwaliteiten en mogelijkheden beter inzetten.”

BUITENKANS De winkel in de Hoogstraat is een ideale, tijdelijke oplossing en is mede mogelijk gemaakt door de eigenaar, Van der Brugge bedrijfsmakelaardij, die betrokken bestuurslid is van Stichting Vrienden Het Gasthuis, Molenhoek en Steijndeld. In afwachting van een nieuwe huurder staat dit pand leeg. Een buitenkans. Corrine: ,,We kunnen in Steijndeld door corona geen rommelmarkten meer houden. Dit pand in de stad is ideaal. Zeker nu Gorinchem verkozen is tot Allermooiste Vestingstad en het lekker druk is in de stad. Toen ik de eigenaar vroeg of we tijdelijk in het pand konden, mocht ik meteen de sleutel ophalen! De bewoners maken zoveel moois en dat mag best gezien worden. Op dinsdagochtend zijn bewoners zelf aan het handwerken in de winkel.”

NIEUWSGIERIG De pop up store maakt mensen zichtbaar nieuwsgierig, want nog steeds is er genoeg aanloop en belangstelling. Een mooie beloning, want er is hard gewerkt door bewoners, Corrine en haar collega Marg van Ede om de winkel te realiseren. De bewoners zijn ontzettend trots. Bewoner Piet geeft het gewoon toe: ,,We hopen dat die nieuwe huurders nog even op zich laten wachten. Hier willen we nog wel een tijdje zitten, want een eigen winkel hebben is veel te leuk.”