Marthe Yoga and Healingwww.marthevanvloten.com06 109 482 48mme.vanvloten@gmail.com
Marthe Yoga and Healingwww.marthevanvloten.com06 109 482 48mme.vanvloten@gmail.com Suzanne Heikoop | SHe Fotografie

Steeds een stukje dichter bij jezelf met Marthe Yoga and Healing

22 september 2021 om 16:30 Zakelijk

MEERKERK Ze studeerde zeven jaar terug af als facility manager, maar Marthe van Vloten had daarmee haar doel nog niet bereikt. Een reis naar Thailand na haar studie, opende haar ogen. ,,Aan het einde van de twee maanden leerde ik een yoga teacher kennen. Hij gaf één op één yogalessen op het strand. Ik trok drie dagen met hem op en dat veranderde mijn hele perspectief over wie ik was en wat ik wilde. Ik was overtuigd: ik wilde yoga teacher worden, de wereld rondreizen en werken in resorts op fijne plekken. Met dat doel ging ik naar huis. Ik werd barista in Amsterdam, spaarde geld en bestudeerde en praktiseerde yoga.”


In 2017 ging Marthe opnieuw op reis, ditmaal voor 2 jaar, en vertrok naar Australië om daar een yogaopleiding te volgen. Na één jaar reisde ze verder naar Bali, Thailand en India. ,,Ik ben altijd zoekende geweest naar wat echt bij me past. Die tweejarige reis heeft me zoveel laten inzien. Het was niet altijd gemakkelijk, maar ik bleef vastberaden in mijn zoektocht. In India deed ik een tiendaagse meditatiecursus en bezocht ik ashram’s. Dit hielp me mezelf te leren kennen en zodoende ontdekte ik wat mij voldoening geeft in het leven. India stal mijn hart. Na terugkomst in Nederland plande ik meteen weer een reis. In 2020 ging ik, toen van een coronacrisis nog geen sprake was, weer naar India. Ik werkte in een Ayurveda (Indiase geneeskunde) Resort toen corona echt uitbrak. Ik besloot daar voorlopig te blijven en mee te helpen in de verzorging van bezoekers van het resort. Tijdens de acht maanden dat ik daar verbleef leerde ik van de ayurvedische dokter de fijne kneepjes van de ayurvedische massages. In augustus 2020 was ik weer thuis en startte mijn eigen bedrijf; Marthe Yoga and Healing. Al snel had ik een aardige klantenkring opgebouwd.”


Marthe leert mensen om steeds weer een stukje dichter bij zichzelf te komen. ,,Dat kan door yoga, waarbij je verbinding leert maken met je lichaam en ademhaling. Bij de ayurvedische massages kom je in volledige ontspanning en ervaar je wat jouw lichaam nodig heeft. Waar voel ik pijn, wat gebeurt er als ik aangeraakt wordt? Het gaat niet alleen om de buitenwereld. We mogen meer naar onszelf luisteren, maar dat vergeten we vaak. Ik hoop dat mijn klanten zich daar steeds meer bewust van worden en dat ze daardoor meer rust creëren voor zichzelf.”
 

De yogalessen beginnen met het maken van een connectie met jezelf. ,,Door oefeningen of meditatie keer je naar binnen. Tijdens de meditatie begin ik met een mantra, een soort gebed, ondersteund met mijn harmonium. Daarna volgt een goed opgebouwde yogales met als doel om totale ontspanning te bereiken.”

Marthe voert haar praktijk in een yurt (Mongoolse tent). Persoonlijke aandacht is voor haar essentieel; het is de kernwaarde van haar praktijk. Naast yoga en massages zijn er ook online yogalessen, dag workshops, mindfulness en kirtan.