Afbeelding
Sietse van Wijgerden

Concert met muziek van Bach

7 oktober 2021 om 19:21 Muziek

WERKENDAM In de Grote Kerk van Vianen vindt op vrijdag 15 oktober vanaf 20.00 uur een groot concert plaats met Bachmuziek plaats, onder leiding van de Werkendamse dirigent Sietse van Wijgerden. Daarbij zijn koorzangers te horen van Kamer Cantus, het Orion Baroque ensemble en solisten. Toegang is €10.-/tot 18 jaar €5.- Reserveren: www.cantuskamerkoor.weebly.com

De grote kerk van Vianen heeft zoveel mooie plekken dat het idee is ontstaan om een concert te geven met beweging: u kunt muziek uit verschillende delen van de kerk horen, maar u wordt ook als publiek uitgenodigd om mee te lopen naar verschillende opstellingen in de kerk. Tevens kunt u bij 1 muziekstuk rond en tussen de musici staan! Maar tevens hoor u de Kindsingers, een klein gespecialiseerd koor uit Werkendam dat de wonderaria Letzte Stunde gaat zingen. 

Improvisator Robert de Bree zal tezamen met andere musici improviseren in soms totaal andere stijlen, waardoor het geheel nog frisser gaat worden. U hoort de cantate Brich dem Hungrigen dein Brot en delen uit Wir müssen durch viel trübsal, en uit Christus, der ist mein leben, tevens het Gloria uit een missa, alles van Bach.

Afbeelding