Alice Roode in de winkel.
Alice Roode in de winkel. Privé

Trendies on Tour is nieuw

11 oktober 2021 om 19:35 Zakelijk

GORINCHEM De dameskledingwinkel Trendies on Tour is sinds zaterdag 2 oktober nieuw op de Langendijk in Gorinchem. Fijne, draagbare kleding: dat is het uitgangspunt bij de zaak van Alice Roode en haar man Hans. Het is de tweede vestiging van Trendies on Tour die het stel opent, want de eerste winkel in Schoonhoven smaakte al snel naar meer.


door Eline Lohman

Goed te dragen kleding voor een aantrekkelijke prijs. Zo omschrijft Alice haar dameskledingwinkel met maten die gaan tot en met XXL. Van broeken tot tops en jurken - er is van alles te koop bij Trendies on Tour.


VANAF 30 JAAR ,,Draagbare stoffen, van goede kwaliteit. De doelgroep is ongeveer vanaf 30 jaar. Het is alweer de tweede winkel die we openen. We hadden namelijk al een vestiging van Trendies on Tour in Schoonhoven. Die winkel daar hebben we anderhalf jaar geleden geopend.”


VERKOOP OP ZOMERMARKTEN De coronacrisis was de aanleiding voor het openen van die winkel. Alice en Hans verkopen namelijk al vijf jaar kleding op zomermarkten in badplaatsen in het hele land, vandaar de naam Trendies on Tour. Maar toen corona kwam en de evenementen stil kwamen te liggen, besloten zij hun kleding in een stenen winkel in Schoonhoven te gaan verkopen. Dat bleek een succes te zijn. Een tweede vestiging bleef niet lang op zich wachten. Alice: ,,We waren aan het kijken voor een nieuw pand en aangezien Gorinchem uitgeroepen is tot mooiste vestingstad van het land, besloten we in deze stad onze nieuwe winkel te openen. Ook omdat er in het voorjaar en in de zomer aardig wat toeristen naar Gorinchem toe komen, dat vonden we ook een reden om hier Trendies on Tour te vestigen.”


EIGEN BAAS ZIJN Alice en Hans bezoeken inmiddels weer wat evenementen, zoals kasteelmarkten. Daar verkopen ze de betaalbare dameskleding, maar nu dus ook nog eens in Gorinchem. Hans bemant de winkel in Schoonhoven en Alice die in Gorinchem. Daar is zij maar wat blij mee. ,,Ik vind het superleuk om eigen baas te zijn. Ik doe zelf de inkoop en de verkoop en dat spreekt me erg aan. Het scheelt dat ik hiervoor zeven jaar lang in een damesmodezaak gewerkt heb, dus ik had al ervaring in de branche. Het mooie van dit vak is het werken met mensen. En ik kan op Trendies on Tour echt mijn eigen creativiteit loslaten en mezelf ontplooien. Bij ons staan goede kwaliteit en service hoog in het vaandel. Trendies on Tour is basic, stoer en vooral heel comfortabel. Er zijn altijd allerlei materialen terug te vinden in het assortiment.”


MEER INFO EN WEBSHOP Trendies on Tour is te vinden aan de Langendijk 51 en is geopend van dinsdag tot en met zaterdag. Wie alvast een voorproefje wil zien van de kleurrijke kleding van Trendies on Tour kan ook online terecht. Er is namelijk een webshop met de comfortabele damesmode van Trendies on Tour, die te vinden is op de website trendiesontour.nl.