Vegro ZorgwinkelMarinus Spronklaan 53-55Gorinchem0900 2887766www.vegro.nl
Vegro ZorgwinkelMarinus Spronklaan 53-55Gorinchem0900 2887766www.vegro.nl Suzanne Heikoop | SHe Fotografie

Sta-opstoelenmaand bij Vegro Gorinchem

12 oktober 2021 om 13:36 Zorg

GORINCHEM Ga op een stoel zitten, kruis je handen voor je borst en leg je benen over elkaar. Hoeveel moeite kost het om op te staan? Dat laat een beetje zien hoeveel moeite een gemiddelde 90-jarige moet doen om uit de zithouding te komen. Gelukkig zijn daar tegenwoordig mooie hulpmiddelen voor en zijn de sta-opstoelen in oktober ook nog te krijgen met vijftien procent korting!

SCALA AAN HULPMIDDELEN Vegro thuisadviseur Jurgen Pronk rijdt door het land om mensen thuis de mogelijkheden in hulpmiddelen te laten zien. ,,Soms is iemand te slecht ter been om naar één van onze winkels te komen. Dan kom ik gratis en vrijblijvend bij ze langs om te laten zien wat de opties zijn om het levenscomfort te verbeteren en mobieler te zijn. De kernproducten zijn daarin rollators, rolstoelen, bedden, scootmobielen, driewielfietsen en sta-opstoelen. Ook kunnen adviseurs een huistest valpreventie doen. Daarbij kijken we op welke punten muurbeugels en drempelhulpjes geen overbodige luxe zijn. Vaak hebben mensen zelf al een idee wat ze kunnen gebruiken, maar zie ik betere mogelijkheden in het scala aan hulpmiddelen. Daar adviseer ik dan graag over.” Jurgen geniet echt van zijn werk. ,,Ik kom overal, iedere dag is anders. Daarnaast mag ik het levenscomfort van mensen verbeteren en ze een stukje mobiliteit teruggeven, waardoor ze weer lekker naar buiten kunnen op een veilige en verantwoorde manier. Daar haal ik veel voldoening uit.”

DE JUISTE ZITHOEK Sta-opstoelen zijn onderdeel van de comfortverbeterende hulpmiddelen van Vegro. ,,Vaak komen mensen naar ons toe als ze echt niet goed meer uit hun stoel kunnen komen. Twijfelaars kunnen echter beter gisteren dan vandaag informeren, het heeft veel meer voordelen dan alleen een hulp bij opstaan. De stoelen kunnen bijvoorbeeld ook in ligstand gebracht worden. We hebben standaard maten en kunnen een sta-opstoel helemaal op maat laten maken, in proportie met de gebruiker. Daarvoor meten we de juiste zithoek op, zodat de drukverdeling en doorbloeding optimaal is. Er is een scala aan mogelijkheden, zoals verschillende kleuren en stoffen, een kantelende zitting, een systeem om doorzitplekken te voorkomen, bescherming voor incontinentie et cetera.”

THUIS OF IN DE WINKEL De hele maand oktober geeft Vegro 15 procent korting op sta-opstoelen. In de winkel van Vegro Gorinchem staan er een aantal om uit te proberen, Jurgen en zijn collega’s kunnen ook thuis langskomen voor vrijblijvend advies. Hiervoor kan contact op worden genomen met de Vegro klantenservice: 0900-288 77 66.

Vegro Zorgwinkel

Marinus Spronklaan 53-55
Gorinchem

0900 2887766

www.vegro.nl

De Specialist