De eikeleekhoorn.
De eikeleekhoorn. Ladylemonade.nl

Creatief met [eikels]

Knutseltips voor een sfeervolle herfst

11 oktober 2021 om 15:20

EIKELPOPPETJES Dit idee is eigenlijk supersimpel! Eerst teken je een gezichtje op de eikel, verf je het dopje in een leuke kleur en steek je er, zoals je op de foto ziet, cocktailprikkers in. Voor de voeten gebruik je ook eikeldopjes die je kan voorboren met een kleine spijker zodat de cocktailprikkers erin passen.

EIKELKETTING Een favoriet op de site van Lady Lemonade is de eikelketting. Allereerst verf je een eikel in een mooie kleur en laat je deze een tijdje drogen. Wanneer hij gedroogd is kun je er een leuk gezichtje op tekenen of een andere vrolijke decoratie, maar dit is natuurlijk niet nodig. Terwijl je wacht tot de rest van de verf ook gedroogd is, kun je met een spijker een gaatje ‘boren’ in het dopje van de eikel, zodat het touw van de ketting hier later doorheen kan. Het is ook leuk om wat kralen op het touw te doen als extra versiering. Vervolgens haal je het touwtje door de eikeldop, kijk je even hoe lang het touw moet zijn om de ketting om je nek te kunnen hangen en leg je als je dit weet een knoopje in het touw zodat hij niet van het dopje afschiet. Als laatste plak je simpelweg het dopje op de eikel en dan is je gloednieuwe eikelketting helemaal af!

EIKELEEKHOORN Om deze leuke eekhoorn te knutselen, teken je eerst twee ogen op een eikel en die plak je vervolgens op een andere eikel. Daar lijm je dan een pijpenrager aan vast voor de armen en benen van de eekhoorn. Verder vouw je twee langere stukken pijpenrager dubbel, buig je ze in de vorm zoals op de foto en die lijm je op de rug van de eekhoorn als staart. Tot slot plak je nog twee oren van papier of vilt op zijn hoofd en dan heb je je eigen eikeleekhoorn!

[Lady Lemonade is een online inspiratie magazine voor moeders van basisschoolkinderen. Behalve superleuke en originele knutselideeën vind je er ook verjaardagtips, zoals toffe traktaties en kinderfeestjes, ‘kidsproof’ vakantie ideeën, leuke recepten om te maken met kinderen, musthaves voor kids, trends en meer.

Eikelpoppetjes.
Een eikelketting.