Rick Hoogendoorn speelt Oppas Opa
Rick Hoogendoorn speelt Oppas Opa Rick Hoogendoorn

Agenda theater ‘t Pand: Rick Hoogendoorn en Tobi Kooiman

26 oktober 2021 om 18:53 Podiumkunsten

GORINCHEM De volgende voorstellingen staan komende tijd gepland in de “tijdelijke” dependance van ’t Pand, Schouwburg de Nieuwe Doelen:

Rick Hoogendoorn speelt Oppas Opa

Vrijdag 29 oktober, aanvang 20.30, inkom € 11.00.

Rik Hoogendoorn is grootvader geworden van een kleinzoon waar hij één dag in de week op past en daarmee toegetreden tot het groeiende legioen van oppasopa’s. Die nieuwe verantwoordelijkheid brengt hem herinneringen aan zijn eigen jeugd en vaderschap. Hij ziet overeenkomsten maar vooral verschillen tussen hoe er in drie generaties werd en wordt gedacht over het krijgen en opvoeden van kinderen en verwondert zich over de millennials die zich steeds meer ontpoppen als de watjes generatie.

In Oppas Opa wordt menig kritische noot gekraakt over de helikopterouders van nu en maakt de kleinzoon kennis met de normen en waarden van zowel zijn groot- als overgrootouders wat resulteert in een theatermonoloog vol herkenbare en hilarische momenten.

Rik Hoogendoorn (1958) ging eind jaren zeventig naar de Kleinkunst Akademie te Amsterdam en was vanaf begin jaren tachtig te zien in vele theaterproducties waaronder de succesvolle Echte Mannen voorstellingen ‘Het Rookkwartier’ en ‘De Twintigste Eeuw in Duo’s’.

Bekend werd hij met zijn rollen in tv-programma’s als ‘Sesamstraat’ en ‘Kees en Co’. Daarnaast schreef hij twee kinderboeken en bracht hij als singer-songwriter meerdere cd’s uit.

Tobi Kooiman, met The Best Of

Zaterdag 30 oktober, aanvang 20.30, inkom € 11.00.

Tobi Kooiman is cabaretier, stand-up comedian, wiskundige en stoïcijn. Hij probeert met zijn gevoel voor logica levensvraagstukken en alledaagse kwesties te tackelen, ziet (non-)causale verbanden en ontrafelt statistiekmisbruik. Helder toch? Op het podium wel; daarbuiten brengt het hem steevast in wonderlijke situaties. Hij neemt op de koop toe dat het publiek ongegeneerd door zijn verhalen heen lacht.

,,Tobi Kooiman strooit met een spervuur aan grappen, die bijna allemaal raak zijn. (…) Een waar feest voor de theaterbezoeker.” Aldus de jury van Cameretten. Een uitverkocht Oude Luxor Theater bekroonde hem dan ook met de Publieksprijs. De Volkskrant tipte hem als een van de drie grootste comedytalenten van 2021, het jaar waarin hij solo gaat met zijn eerste voorstelling: ‘Best Of’.

Tobi komt er aan, en snel ook. Mis dit grote talent niet!

Maandag 1 november

Filmcafé 14.00 uur en filmhuis 20.15 uur, inkom € 9.00 (incl. koffie of thee).

Welke films er gedraaid worden, is terug vinden op http://theaterpand.nl

Tobi Kooiman, met The Best Of