Jan Noorlandt

SVW wint streekduel van Woudrichem

23 oktober 2021 om 21:17 Voetbal

GORINCHEM Zaterdag heeft GVV SVW met 4-1 gewonnen van VV Woudrichem. ,,Vooral in de eerste helft speelden wij erg goed’’, blikt SVW-leider Patrick Sleeuwenhoek terug op de wedstrijd. Woudrichem-trainer Gerrie Schaap vond dat ,,wij te weinig en te kort hebben laten zien waar we voor staan.’’

SVW – Woudrichem

13’ Hicham Farhou 1-0

15’ Ahmed Khelifa 2-0

43’ Hicham Farhou 3-0

60’ Swen Weusthof 3-1

80’ Hicham Farhou (pen) 4-1

De thuisploeg begon erg goed aan de wedstrijd. Na een klein kwartier gespeeld te hebben bracht Hicham Farhou SVW op een verdiende voorsprong. ,,Woudrichem had de eerste helft eigenlijk niks in te brengen.’’ Nog geen twee minuten later verdubbelde Ahmed Khelifa de voorpsrong. Vlak voor rust maakte Farhou ook nog de 3-0 en zo ging de thuisploeg met een riante voorsprong naar de kleedkamers.

Woudrichem begon ,,na enkele omzettingen’’ sterk aan de tweede helft en in de 60ste minuut maakte Swen Weusthof de 3-1. Vervolgens waren er nog een paar grote kansen voor de bezoekers op de 3-2 maar deze werden allemaal gemist. In de 80ste minuut kreeg SVW een penalty die door Farhou werd benut, waardoor die de bal mee naar huis mocht nemen. Na dit doelpunt was het gedaan met het verzet van Woudrichem, en bleven de drie punten definitief in Gorinchem.

Door de overwinning staat SVW 2e in de 2 klasse F. Volgende week speelt SVW uit tegen Tricht, dat 12e staat na een 4-0 verlies tegen Wieldrecht. Woudrichem staat door de nederlaag 7e en krijgt volgende week ASV Arkel op bezoek, dat 13e staat na een 3-1 nederlaag tegen Wilhelmina’26.