JAN NOORLANDT

Schelluinen wint van Vuren in doelpuntrijke wedstrijd

30 oktober 2021 om 21:16 Voetbal

SCHELLUINEN Zaterdag heeft VV Schelluinen met 5-4 gewonnen van VV Vuren. ,,Een goede boost voor de komende wedstrijden’’, aldus Schelluinen trainer Richard van Girls. ,,Wij geven het verdedigend vandaag weg’’, blikt Vuren-trainer Rick Kolff terug op de wedstrijd.

5-4 Toufik el Amghar 95’

Voetballend begon Vuren sterker. Na acht minuten spelen kwamen de bezoekers daarom ook op voorsprong via Björn Paul. De thuisploeg kreeg hierna iets meer grip op de wedstrijd en in de 20ste minuut trok Pascal van Delden de stand weer gelijk. Kort voor het rustsignaal kwam Vuren weer op voorsprong via Mark Steenhuis.

In de tweede helft waren er ,,kansen over en weer’’ en in de 47ste minuut bracht Damiën de Jong de thuisploeg weer langszij. Nog geen drie minuten later maakte Gijs van den Berg ook nog de 3-2. Nu was het Vuren dat op jacht moest naar de gelijkmaker. In de 68ste minuut was het Lorenzo Kooiman die deze uiteindelijk ook maakte. Kort daarop werkte Erik Kerkhoven de bal in het eigen doel, en zo stonden de bezoekers weer voor. Schelluinen ging toen ,,alles of niets spelen om toch nog te winnen.’’ Toufik el Amghar bleek vervolgens de reddende engel te zijn voor de thuisploeg omdat hij in de 90ste en 95ste minuut de 4-4 en 5-4 maakte. Na het eindsignaal was ,,de ontlading groot’’ bij de spelers van Schelluinen.

Door de overwinning staat Schelluinen vierde in de 3e klasse D. Volgende week speelt Schelluinen uit tegen Haaften, dat derde staat na een 3-1 overwinning op SV Capelle. Vuren staat door de nederlaag op de 9e plaats. Volgende week komt NEO’25 uit Waalwijk op bezoek, dat 11e staat na een 2-1-overwinning op BZC’14.