René Boer gebruikt de hypernauwkeurige DNEye® Scanner van Rodenstock.
René Boer gebruikt de hypernauwkeurige DNEye® Scanner van Rodenstock. René Boer

Oogmeting 3.0 bij René Boer

Zakelijk

GORINCHEM Geen normale oogmeting, geen oogmeting 2.0. Nee: bij René Boer Opticien kunt u terecht voor een oogmeting 3.0! Met de nieuwste Biometrisch Intelligente Glazen van Rodenstock ziet u scherper dan u ooit heeft gezien.

door Tim Hartman

Soms voelt René Boer zich een beetje in de maling genomen door mensen die een bril met B.I.G. VisionTM proberen. ,,Ik kondig vaak een ‘wauw-effect’ aan bij mensen. Als ze dan de bril opzetten, hoor je vaak meteen: ‘Oh, wauw!’. Je zou bijna denken dat de mensen het expres doen”, zegt René lachend.

Toch is dat inderdaad het effect van de Biometric Intelligent Glasses, waar B.I.G. VisionTM voor staat. De glazen zijn afgestemd op de unieke kenmerken van beide ogen en bieden daarmee de scherpst mogelijke kijkervaring. De ogen worden bij René Boer Opticien onderzocht met de hypernauwkeurige DNEye® Scanner van Rodenstock, een apparaat dat het oog meet op meer dan 1500 gegevenspunten. ,,Normaal gesproken is er sprake van een oogmeting, dit is meer een oogscan”, vertelt René, die verdere toelichting geeft.

,,Met al die gegevenspunten worden beide ogen exact in kaart gebracht. Hierbij worden persoonlijke en biometrische parameters gemeten, zoals de lengte van de ogen, pupilgrootte, de reactie op verschillende lichtomstandigheden en nog veel meer. Wanneer al deze gegevens worden gecombineerd, levert dit de informatie op die we nodig hebben om glazen te produceren die perfect aansluiten bij de ogen”, aldus René.

,,Natuurlijk”, zegt René: ,,Met normale brillen kun je ook scherp zien, maar 98 procent van alle brillenglazen komt niet exact overeen met de ogen. Normaal gesproken worden brillenglazen geproduceerd op basis van de berekening van een 118 jaar oud standaard oogmodel dat uitgaat van gemiddelden van mensen, maar ieder oog is anders met unieke kenmerken. Dit gaat verder dan de huidige standaard binnen de optiek. Nogmaals, andere glazen zijn niet slecht en je ziet er niet wazig mee, maar met dit apparaat meet je héél nauwkeurig”, vertelt René, die de vergelijking maakt met een televisie.

,,Vroeger hadden we kabeltelevisie. Dat was prima, want we wisten niet beter. Toen kregen we digitale televisie en dacht je: ‘Hé, wat gebeurt hier?’. Dat is ook het effect dat deze glazen geven. Ik heb ze zelf ook getest en ze bieden een HD-kwaliteit. Je merkt dan heel goed het verschil tussen scherp en écht scherp. Kleuren worden intenser en ook het nachtzicht gaat met sprongen vooruit.”

NACHTMETING Want inderdaad, ook nachtblindheid kan gemeten worden. ,,Zelf rijd ik overdag bijvoorbeeld met -3,5 terwijl ik ’s avonds eigenlijk -4 nodig heb. Bij deze brillen wordt dat in dezelfde glazen geslepen. Het werkt een beetje hetzelfde als met een multifocale bril, waarbij een leesgedeelte ingeslepen is. Nu heb je één complete bril voor zowel overdag als ’s avonds: wat mij betreft een uniek concept. En er komen continu softwareupdates van de scanner waardoor nóg nauwkeuriger gemeten kan worden. Hoe scherp wil je het krijgen?”

Wilt u ook een uniek oogonderzoek én daarmee de ‘wauw-factor’ ervaren? Of meer informatie? Maak dan snel een afspraak via 0183-631383 voor een meting bij René Boer Opticien. Of stap gerust eens binnen in de winkel aan de Arkelstraat 18 in Gorinchem.