Een van de vele Cruyff Courts in Nederland
Een van de vele Cruyff Courts in Nederland Hans Blomvliet

Toch geen verlichting bij Cruyff Court

Overig

GORINCHEM Er komt definitief geen verlichting bij het Cruyff Court aan de Sportlaan. In plaats daarvan verwijst de gemeente de voetballende jeugd naar het streetsoccerveld bij het Centraal Punt aan de Grote Haarsekade.

In juli diende D66 een motie in om nog eens naar de verlichting voor het populaire Cruyf Court te kijken, zodat jongeren ook in de wintermaanden kunnen voetballen op het veld. Toch ziet de gemeente af van de verlichting vanwege de hoge kosten en de extra lichtvervuiling voor flora en fauna. Van de politie kreeg ze een negatief advies over de verlichting vanwege de mogelijke extra overlast. Wel wordt bij het Cruyff Court een teqball tafel geplaatst, die deels bekostigd is door de Johan Cruyff Foundation. 

CENTRAAL PUNT Omdat bij het Centraal Punt (voorheen de Haarhorst) via crowdfunding en een bijdrage van de gemeente al een volwaardig streetsoccerveld inclusief verlichting is aangelegd, wordt de voetballende jeugd daar naar toe verwezen. ,,Jongeren kunnen hier op een veilige plek elkaar ontmoeten en voetballen. De ligging en de functie en de kracht van Centraal Punt wordt op deze wijze optimaal gebruikt”, zo schrijft het college aan de raad. Het Centraal Punt wordt gerund door Mohammed Boukrouche, beter bekend als ‘Boukie’ en succesvol (zaal) voetballer. In de buitenruimte van Centraal Punt wordt nog een extra speelplek ingericht, daarvoor wordt het struikgewas verwijderd. Verder worden plannen ontwikkeld om urban sports een plekje te geven. Volgend jaar wordt gekeken of een brug aangelegd kan worden tussen het Haarwijkpark en Centraal Punt om beiden beter toegankelijk te maken.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?