Met de nieuwe reizigerstunnel met lift wordt het station beter toegankelijk voor minder validen
Met de nieuwe reizigerstunnel met lift wordt het station beter toegankelijk voor minder validen Hannie Visser-Kieboom

Tijdelijke omleiding voor minder valide treinreizigers via fietstunnel

Verkeer en vervoer

GORINCHEM De nieuwe lift op station Gorinchem moet in december gereed zijn, tot die tijd geldt een omleiding voor minder validen via de fietstunnel aan de Banneweg naar het Lindelaantje. Via een hellingbaan is dan het nieuwe zijperron van spoor 2 richting Geldermalsen te bereiken. 

Voor reizigers was het even wennen, de nieuwe reizigerstunnel ligt aan de andere kant van het stationsgebouw dan het oude voetgangerstunneltje dat vorig weekend werd gesloopt. Het ronde tunneltje deed vijftig jaar dienst, maar om het station ook voor minder validen beter toegankelijk te maken werd gekozen voor een nieuwe tunnel met lift. De sloop van het tunneltje en het middenperron nam 76 uur in beslag, al die tijd reden er geen treinen tussen Geldermalsen en Hardinxveld. Tegelijk met de sloop werd een nieuw zijperron gebouwd met hellingbaan. 

In de nieuwe reizigerstunnel wordt nog volop geklust aan de afwerking. Tot eind van dit jaar werkt de aannemer aan de verdere afwerking van de reizigerstunnel. ,,Het is een work in progress”, vertelt Peter van Dijk, bouwmanager bij ProRail. ,,De komende maanden worden de wanden in de tunnel geschilderd, de vloertegels geplaatst en de plafonds bewerkt.” Verder wordt naast het station de fietsstalling weer hersteld, zodat voor alle fietsen weer plek in de stalling is. De bestrating vanaf het station naar het Lindelaantje moet begin januari klaar zijn. 


De voetgangerstunnel moet nog verder afgewerkt worden
De entree van de nieuwe voetgangerstunnel
Naast het stationsgebouw worden de fietsenrekken weer teruggeplaatst
Nu staan veel fietsen nog voor het stationsgebouw gestald