Rutger van Breemen (GroenLinks)
Rutger van Breemen (GroenLinks) Tim Hartman

GroenLinks Gorinchem doet niet mee aan gemeenteraadsverkiezingen: te weinig kandidaten

Politiek

GORINCHEM Tijdens de ledenvergadering van GroenLinks Gorinchem is besloten volgend jaar niet mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Gorinchem. Bij het samenstellen van een kandidatenlijst is gebleken dat de partij onvoldoende kandidaten kan vinden die voor GroenLinks in de raad plaats kunnen of willen nemen. Het is daardoor niet gelukt om met een representatieve lijst te komen bij de komende verkiezingen.

,,Het is natuurlijk een bittere pil”, zegt afdelingsvoorzitter Arjen Rijsdijk, ,,we hadden graag weer meegedaan met de verkiezingen. GroenLinks is al sinds 1994 een stevige stem in de raad maar deze keer is het, door allerlei omstandigheden niet gelukt om weer met een lijst te komen.” De omstandigheden zijn veelal persoonlijk van aard.

,,Voor mij stond vier jaar geleden al vast, dat dit mijn laatste termijn zou worden”, vertelt Rutger van Breemen, die sinds 2006 in de gemeenteraad zit. ,,Ik had het volgend jaar maart graag overgedragen aan een nieuwe enthousiaste ploeg mensen, maar dat is helaas niet gelukt. Tot maart ga ik er nog volop tegenaan, maar daarna zal GroenLinks dus een periode uit de gemeenteraad van Gorinchem verdwijnen. Dat is natuurlijk wel heel erg zuur!”

De afdeling van GroenLinks blijft wel bestaan. Het bestuur en de leden blijven de politiek in Gorinchem nauwlettend volgen. En daar waar het kan deelnemen aan politieke discussies.

GroenLinks gaat ervan uit over vier jaar wel weer mee te kunnen doen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Gorinchem.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?