Afbeelding
De Waardlanden

Nieuwe borden milieustraten Waardlanden

Overig

GORINCHEM Op de milieustraten van Reinigingsdienst Waardlanden zijn bij de containers nieuwe borden geplaatst. Met de naam en een pictogram van de afval- of grondstofstroom is het voor bezoekers in één oogopslag duidelijk waar zij materialen in moeten doen. Ook bij de ingang van de milieustraat staat een nieuw bord, met de algemene regels en routering. 

Jasper Somers, coördinator bij Waardlanden: ,,Vrijwel alles wat inwoners naar een milieustraat van ons brengen, kunnen zij er gescheiden inleveren. Wij zorgen dat die materialen naar gespecialiseerde verwerkingsbedrijven gaan voor recycling en hergebruik. Zo gaat er bijna niets verloren. Ruiten, metaal, kca, schoon puin, matrassen, hout, piepschuim, op de milieustraat kun je meer dan 20 verschillende soorten gescheiden inleveren. Het zijn grondstoffen, geen afval. Daarom doet trouwens de naam ‘milieustraat’ ook meer recht aan wat er hier gebeurt dan ‘afvalbrengstation’. De nieuwe bordjes geven aan bij welke container je moet zijn, heel overzichtelijk, heel handig. Zo maken we het scheiden voor onze inwoners zo simpel mogelijk.

Ook vinden we het belangrijk dat we de bezoeken soepel kunnen afhandelen, iedereen weet nog wel hoe druk het de afgelopen tijd op onze milieustraten is geweest. En verder maakt de nieuwe, uniforme bebording op al onze milieustraten dat het er extra netjes en verzorgd uitziet.” 

Inwoners van de gemeenten Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Molenlanden en Vijfheerenlanden kunnen gebruikmaken van alle vijf milieustraten. Adressen en openingstijden staan op de website van Waardlanden.