Kaweh Modiri
Kaweh Modiri IFFG

Internationaal Film Festival Gorinchem (IFFG) verwelkomt filmmaker Modiri

Film

GORINCHEM Het Internationaal Film Festival Gorinchem (IFFG) houdt donderdagavond 11 november in samenwerking met de gemeente Gorinchem de jaarlijkse filmspecial in het kader van de Maand van Respect. Deze avond staat de alom geprezen film Mitra op het programma. Regisseur Kaweh Modiri komt speciaal naar Gorinchem om na afloop van de film met het publiek in gesprek te gaan.

Modiri verfilmde zijn eigen roman Mitra waarin een vrouw, decennia nadat ze haar geboorteland Iran ontvluchtte, kans ziet om af te rekenen met een diep trauma. Na de belofte van zijn debuutfilm Bodkin Ras bewijst hij opnieuw dat zijn verteltalent zeker niet op woorden alleen berust. Het indrukwekkende verhaal, gebaseerd op verhalen uit zijn eigen leven, komt op het scherm over als een politieke thriller. De film werd dit jaar al eerder geselecteerd voor het Limelight-programma van het IFFR en voor de Grand Jury Fiction competitie van Movies That Matter.

De Maand van Respect filmspecial vindt plaats op donderdagavond 11 november om 20.15 uur in theater De Nieuwe Doelen in Gorinchem. Voor deze filmspecial geldt een speciale prijs van € 5,- inclusief een welkomstdrankje. Meer informatie & tickets via www.iffg.nl

IFFG Maand van Respect 2020