Katja (links) en Anne.
Katja (links) en Anne. Eline Lohman

Zussen runnen samen koffie-, taart- en lunchzaak aan de Langendijk Gorinchem

Zakelijk

GORINCHEM Het was nu of nooit voor de zussen Anne en Katja Melkert en daarom openden zij eind september hun koffie-, taart- en lunchzaak ‘Zussen aan de dijk’ aan de Langendijk in Gorinchem. De taarten bakken ze zelf en de broodjes en panini’s worden ter plekke bereid. 


door Eline Lohman

De wens was er eigenlijk al jarenlang, vertellen Anne en Katja in hun kleine, sfeervolle zaak midden aan de Langendijk.


ALTIJD BLIJVEN TREKKEN ,,Wij wilden altijd al een koffie- en lunchtentje beginnen. In een ver verleden hebben we allebei in de horeca gewerkt en dat is altijd blijven trekken. Maar het kwam er eerder gewoon niet van. We dachten: ‘als we het nu niet doen, dan komt het er nooit meer van.”


POSITIEF VERRAST De zussen bekeken panden in diverse plaatsen in de regio en kwamen tot hun eigen verrassing in Gorinchem uit. ,,Toen we op pandjesjacht waren, stond Gorinchem niet bovenaan onze lijst. Maar we gingen er een keer naartoe en waren positief verrast, wat een gezellige stad. We zagen dit pandje en vonden het gelijk wat: het is klein en gezellig. Een mooie locatie, waar we mensen persoonlijk willen ontvangen. Dat vinden we namelijk erg belangrijk.”


ZELF TAARTEN BAKKEN Anne en Katja bieden koffie, taart en lunch aan. De taarten bakken ze zelf en de broodjes en panini’s worden ter plekke bereid. ,,Verse en kwalitatief goede producten, dat vinden we belangrijk. Daarom is de kaart van Zussen aan de dijk niet uitgebreid, maar er is genoeg keuze voor de gasten. We vinden het leuk om in te spelen op het seizoen. Zo hebben we momenteel walnotentaart en onlangs hadden we bijvoorbeeld pompoensoep. Daarnaast bieden we ook een high tea aan, maar alleen op reservering. Tot nu toe hebben we veel positieve reacties ontvangen op onze zaak. Dit geldt zeker ook voor de koffie die we serveren.”


AANKLEDING ZAAK Die is van Lavazza. ,,We zijn de enige horecazaak in Gorinchem die dit merk aanbiedt. De gasten complimenteren ons met de aankleding van de zaak en de oude, rode stenen muur is een eyecatcher. Mensen een fijne tijd geven in onze zaak: daar doen we het voor. Het directe contact met onze gasten vinden we erg leuk! Ook zijn we welkom geheten door de andere ondernemers aan de Langendijk.”


SAMENWERKEN De zussen vinden het leuk om samen te werken. ,,Dat hebben we nooit eerder op deze manier gedaan. Het bevalt heel goed! We zijn prima op elkaar ingespeeld. We vinden het fijn om een eigen zaak te runnen, omdat we hier op onze eigen manier invulling aan kunnen geven. Hoe Zussen aan de dijk loopt? De aanloop neemt gestaag toe en steeds meer mensen weten ons te vinden. Wat ook meespeelt, is dat Gorinchem tot mooiste vestingstad van het land is uitgeroepen. We merken dat dit effect heeft op het aantal mensen dat de stad bezoekt. Van gasten horen we dat ze speciaal daarvoor naar Gorinchem toe komen.”


Zussen aan de dijk aan de Langendijk in Gorinchem is geopend van woensdag tot en met zondag.