Afbeelding
Getty Images/iStockphoto

Vier tips om interessant te blijven voor werkgevers

OGEN OPENHOUDEN Als werknemers moet je goed in de gaten houden wat er gebeurt in het bedrijf of sector waar je werkt: zijn er plannen om anders te gaan werken? Wat betekent dat voor het werk en voor wat je als werknemer moet kunnen? Hoe kun je daarop inspelen?


OPENSTAAN VOOR SCHOLING EN TRAINING Door het volgen van (bij)scholing houd je als werknemer kennis en vaardigheden op peil. Dat hoeft niet altijd een volledige opleiding te zijn. Ook trainingen en korte cursussen op het vakgebied zijn soms essentieel om inzetbaar te blijven.

Ook voor werkzoekenden zonder baan is het belangrijk om vaardigheden up-to-date te houden met (online) trainingen.


ALLE VAARDIGHEDEN BENOEMEN OP EEN CV Werkzoekenden zetten op hun cv vaak alleen hun werkervaring of opleidingen. Het is verstandig om ook vaardigheden te benoemen die de werknemer heeft opgedaan op het werk, maar ook daarnaast. Bijvoorbeeld met een hobby of tijdens vrijwilligerswerk. Het is belangrijk dat je als werknemer vooral ook kijkt of je één van bovenstaande vaardigheden kunt noemen.


BEREID ZIJN OM TE LEREN Kun je als werkzoekenden niet aan alle eisen voldoen? Geef dan in je motivatiebrief of tijdens een sollicitatiegesprek aan dat je openstaat om te leren. Dit toont flexibiliteit.

Solliciteren