2 november 2021

2 november 2021

Gorinchem

[Madelijne Kool - We moeten ergens beginnen
[20:30, Boerenstraat 11B
Madelijne Kool is heel goed in beginnen. Daarna lijkt de finish opeens heel ver weg. Afhaken? Geen optie. Het is namelijk 1 voor 12: de wereld gaat eraan. Cabaret met veel muziek en Papieren Selfies, haar eigen unieke dichtvorm. In deze voorstelling begint Kool aan haar reddingsoperatie. Haar vier kinderen kunnen inmiddels fietsen zonder zijwieltjes: vier pubers spannen samen om het leven van hun ouders zo ingewikkeld mogelijk te maken. De wereld staat in brand, de diesel voor de deur terwijl dat natuurlijk eigenlijk niet meer kan. De entreeprijs bedraagt € 19,50 inclusief twee consumpties. De kassa en foyer zijn een uur voor aanvang geopend. Tickets via www.peeriscoop.nl of 0183-690022

3 november 2021

Gorinchem

[Stadswandeling met kunstdialoog
[10:00-11:30, Krijtstraat 6-12

Een stadswandeling, als alternatief voor de fysieke bijeenkomsten in een zaal of buurthuis met mooie gesprekken over kunst en alles wat dat losmaakt. Wandel ook mee met de Kunstdialoog door steeds weer een ander verrassend deel van Gorinchem. Soms door een deel van de oude vesting, andere keren door een van de nieuwere delen. Samen kijken en praten over kunst in de buitenruimte, bijzondere architectuur, historische panden en straten. Maar zeker ook over wat dat losmaakt en herinneringen aan vroeger. De wandeling start met een kopje koffie in de passage op de begane grond van de oude V&D. De deelnemers gaan op zoek naar de geschiedenis van Gorinchem. Voor aanmelden en meer informatie over de stadswandeling gecombineerd met de Kunstdialoog bel (06 55962895) of mail (info@ateliergorinchem.nl ) Marleen van Zwienen van www.ateliergorinchem.nl

Gorinchem

[Limonadebrigade PeuterCafé themaochtend: “Ik ben twee en ik zeg nee!”
[10:00-12:00, Groenmarkt 1

Het PeuterCafé houdt op woensdagochtend 3 november van 10:00 tot 12:00 uur samen met Jong JGZ een themaochtend over de peutertijd. Menig ouder krijgt in de peuterperiode te maken met een peuter die ineens het woordje ‘nee’ lijkt te hebben uitgevonden. De peuter wordt zich bewust van het feit dat hij een zelfstandig persoontje is met een eigen willetje. De peuter gaat in deze periode ook vaak op zoek naar de grenzen van wat wel en niet mag. Tijdens het PeuterCafé is er de mogelijkheid om met elkaar ervaringen uit te wisselen over wat deze periode met jullie doet als ouders en hoe jullie hier mee omgaan. Een jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau van Jong JGZ zal aanwezig zijn om tips en tricks te delen. Daarnaast wordt er deze ochtend van 10:30 tot 11:00 uur voorgelezen door een vrijwilligster van de Bibliotheek AanZet.

4 november 2021

Gorinchem

[Ouderinformatieavond ‘naar de middelbare’
[19:00, wijdschildlaan 4
Ouders van kinderen in groep 7 en 8 kunnen deze avond kennismaken met de openbare middelbare scholen uit Gorinchem: Omnia College, Fortes Lyceum en Gymnasium Camphusianum. Deelnemers kunnen de presentaties van 2 scholen naar keuze bijwonen. In dit geval op de locatie van Fortes Lyceum. Aanmelden en meer informatie en datums via www.naardemiddelbare.nl.

5 november 2021

Gorinchem

[Eigenaresse Baby Spa Sana komt langs in het MamaCafé
[10:00-12:00, Groenmarkt 1

Vrijdag 5 november is Sharon Resseler van Baby Spa Sana uit Culemborg aanwezig in het MamaCafé. Zij komt van alles over haar baby spa vertellen, laten zien en ervaren. Zwanger of moeder met jonge kinderen? Dan is het MamaCafé er voor je. Toegang is gratis. Koffie, thee en versnaperingen zijn voor eigen rekening.
Meer informatie over het programma staat op www.limonadebrigade.nl.

6 november 2021

Gorinchem

[Repair cafe
[10:00, Dokter Hiemstralaan 77
Diverse vaklieden staan klaar en helpen bij alle mogelijke kleine reparaties. Hoewel het de afgelopen maand al een keer is geweest, is er toch de indruk dat een heleboel mensen de nieuwe locatie nog niet weten te vinden. In de buurtkamer Stalkaarsen staan de vaklieden te wachten om te helpen.

Vuren

[Najaarsconcert Harp & Luit in Thaborkerk in Vuren
[20:00, Mildijk 119

Zaterdagavond geeft Chr. Brassband Harp en Luit uit Vuren onder leiding van dirigent Anno Appelo een concert in de Thaborkerk in Vuren. Naast de brassband is er ook een ander orkest te gast: Fanfarekorps De Volharding uit Deil met hun dirigent Wim Baijense. Bezoekers kunnen genieten van een mooi en gevarieerd programma van beide orkesten en de verschillen tussen een brassband en een fanfare zien en ervaren. De toegang is gratis.

10 november 2021

Gorinchem

[DOE-middag op de Windroos
[13:30-15:30, Koningin Wilhelminalaan 2

De Windroos houdt een DOE-middag voor leerlingen uit groep 7 en 8 van basisscholen.
Op De Windroos is er die dag van alles te doen. ,,Tijdens de DOE-middagen ervaar je hoe het is om les te krijgen op een echte middelbare school. Loop door de school, maak kennis met de docenten en leerlingen, proef de sfeer en leer het gebouw kennen. Je krijgt verschillende minilessen en wisselt echt van lokaal en docent. Ook ouders zijn van harte welkom. We geven op verschillende momenten voorlichting en laten u kennismaken met de school.”

Inschrijven voor de DOE-middag kan via de website van Stichting CVO-AV Windroos. Voor meer informatie: De Windroos, tel.nr. 0183-611111.