Het is uitdagend werk.
Het is uitdagend werk. Privé

Ruimte voor nieuwe
medewerkers bij [Plastirol]

Er is recent een aantal mensen met pensioen gegaan bij Plastirol, dus is er plek voor vers bloed in Sliedrecht, vertelt directeur Louise Beenhakker. ,,De mensen die met pensioen zijn gegaan, hebben tientallen jaren hier gewerkt, dus blijkbaar doen we iets goed. Er komen meerdere plekken vrij: we zoeken een stuk of vijf productiemedewerkers en een recyclingmedewerker. Zij krijgen een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket."


PRODUCTIEMEDEWERKER Het gaat om fulltime productiemedewerkers, die deel uit gaan maken van een topteam van specialisten. Na een uitgebreide interne opleiding zal de productiemedewerker zelfstandig folies produceren. Wie een leergierige aanpakker en een echte teamplayer is en ervaring heeft of interesse heeft in techniek en VMBO/MBO denkniveau heeft, wordt uitgenodigd om te solliceren bij Plastirol. Het bedrijf biedt een marktconform salaris inclusief drieploegen toeslag van 19,5 procent. Er zijn uitstekende secundaire regelingen zoals een winstuitkering en tien ADV dagen per jaar. Bij goed functioneren volgt een vaste aanstelling en er zijn interessante doorgroeimogelijkheden.


RECYCLINGMEDEWERKER Ook de recyclingmedewerker gaat fulltime aan de slag, in twee ploegendienst. Na een interne opleiding zal de recyclingmedewerker zelfstandig kunststoffen recyclen. Wie feeling heeft voor techniek, gemotiveerd is en graag fysiek aan het werk is, kan reageren. Enige ervaring met heftruck rijden is handig, verder moet hij of zij Nederland spreken en beschikken over LBO/MBO denkniveau. Plastirol biedt een marktconform salaris inclusief tweeploegen toeslag van 13 procent. Het bedrijf heeft uitstekende secundaire regelingen zoals een winstuitkering en tien ADV dagen per jaar. Het bedrijf biedt een vaste aanstelling bij goed functioneren en ook hier zijn interessante doorgroeimogelijkheden.


CONTACT Voor beide functies kan een CV met motivatie worden gemaild naar het e-mailadres vacature@plastirol.com. Wie aanvullende informatie of vragen heeft over de functie van recyclingmedewerker, kan bij Walter Kraaijeveld terecht, via het telefoonnummer 0184-410877. 

OPLEIDEN De mensen die nieuw komen te werken bij Plastirol worden goed begeleid, zegt Louise. ,,Wij leiden jonge mensen altijd intern op. Heeft een nieuwe medewerker toch al productie-ervaring, dan is dat uiteraard ook prima. Maar er zijn niet zo heel veel bedrijven zoals het onze, dus nieuwe medewerkers zullen merken dat zij best wel een uniek beroep hebben, met genoeg uitdaging. Er gaat vaak een tijdje overheen voordat ze volledig ingewerkt zijn."


AFWISSELEND WERK Dat heeft onder meer te maken met het feit dat iedere toepassing weer een andere grondstoffensamenstelling heeft. Daardoor is het werk afwisselend. Plastirol - dat niet alleen een vestiging heeft in Sliedrecht, maar ook in België en in Duitsland - produceert hoogwaardige kunststoffolies, met een productie die 24 uur per dag doorgaat en waarvoor de nieuwe medewerkers in drie ploegen werken. Van maandag tot en met vrijdag, dus in het weekend hoeven de nieuwe productiemedewerkers en de recyclingmedewerker niet aan de slag. De kunststoffolies die bij Plastirol worden gemaakt, zijn halffabrikaten voor veel verschillende toepassingen. Louise: "Klanten maken er producten van, speelgoedverpakkingen of verpakkingen waar maaltijden in gedaan worden. Waar wij sterk in zijn? Voor klanten is dat ons brede pakket. Veel kunststofverwerkers in binnen- en buitenland bellen ons wanneer zij wat nodig hebben. Als het gaat om personeel, dan is het mooi dat wij van oorsprong een familiebedrijf zijn, waar in totaal honderd mensen werken. Een redelijk kleine groep, waardoor we korte lijnen kunnen hanteren. Bij ons heerst een informele sfeer. Dat vind ik belangrijk. Ik ben dan wel de directeur, maar ik sta ook gewoon geregeld op de werkvloer voor een praatje of een kop koffie."MEER INFORMATIE Kijk voor meer informatie over Plastirol op de website van het bedrijf, https://pagroup.nl/plastirol/

Bij het bedrijf worden van kunststof restanten weer nieuwe grondstoffen gemaakt.
Nieuwe vacatures bij Plastirol.