Nick Blomaart, grondzuigwagenbediende van G.M. Damsteegt.
Nick Blomaart, grondzuigwagenbediende van G.M. Damsteegt. BDUmedia

Gezocht: machinisten, chauffeurs en technici

OUD-ALBLAS Bij G.M. Damsteegt bv in Oud Alblas wordt een vloot van zo’n vierhonderd machines voor grondverzet, de weg- en waterbouw, recycling, zuigtechniek en aanverwante zaken regelmatig verhuurt. En veel van deze machines gaan weg met een eigen machinist of chauffeur er op. Een team monteurs repareren, onderhouden en lossen storingen op van het complete machinepark in de eigen werkplaats of op locatie met een servicebus. Ook het autopark wordt door de monteurs onderhouden. Machines en werk te over, maar Damsteegt kan nog wel nieuwe machinisten, chauffeurs en technici gebruiken.


Ooit begonnen met een minigravertje is G.M. Damsteegt B.V. uit Oud-Alblas ondertussen uitgegroeid tot een speler van formaat als het gaat om de verhuur van materieel met bedienend personeel. De vloot bestaat uit graafmachines, rups- en wieldumpers, shovels, schrankladers en bulldozers, zuigauto's, trekkers met diverse kiepers, hoogwerkers en roterende verreikers, baggerschuifboten, maaiboten en pontons. Maar ook diverse schudzeven, trommelzeven, sterrenzeven, stenenscheider, shredders, chippers en transportbanden horen daar bij.


Lydia Damsteegt vertelt graag en terzake kundig over de onderneming. ,,Ook in het recycle-assortiment is alles met of zonder bediening te leveren. Door het materieel te koppelen, bijvoorbeeld een shovel om alles in een zeef te scheppen en een kraan om het gezeefde product weer in een kieper te laden, ontstaat vanzelf een complete op maat gemaakte verhuurlijn. Onze medewerkers laten zo de werkzaamheden naadloos in elkaar over te laten lopen.”

Lydia is trots op de medewerkers van Damsteegt en vertelt dat de onderneming altijd nieuwe krachten kan gebruiken. ,,Door de variëteit in machines hebben we heel veel te bieden. Het werk is altijd buiten, zeker in deze tijden ,,zo gezond”. Je krijgt daar energie van, je ervaart vrijheid en je creëert wat. Na een dag werk, heb je zichtwerk en dan heb je ook echt wat gedaan! Het zijn stuk voor stuk uitdagende jobs. We zoeken op dit moment naar een chauffeur voor de grondzuigauto, iemand voor de verreiker -roterend en 25 meter strekkend-, een mobiele kraanmachinist, een chauffeur die op pad gaat met een mini- of midigraver en een tractorchauffeur. Houd je van water, we zoeken ook machinisten voor maai- of baggerschuifboten of duwboten. Voor een aantal materialen zijn wel specialistische rijbewijzen of diploma's nodig. Wie voorkeur heeft voor een bepaalde machine, kan bij ons de opleiding volgen om dit specifieke werk uit te voeren. Daarnaast zijn we op zoek naar techneuten in onze werkplaatsen. We onderhouden zowel het grote materieel als de bedrijfswagens en verversen, lassen, spuiten, maken APK-keurings klaar en maken schoon. Ook hier weer veel keus in de aard van de werkzaamheden. En last but not least, mensen die meer dan 40 uur willen draaien, kunnen vaak ook op andere uren en zelfs op zaterdag terecht.''