Maarten Venhoven zet zich met de COC werkgroep Gorinchem in voor de LHBTI+ gemeenschap
Maarten Venhoven zet zich met de COC werkgroep Gorinchem in voor de LHBTI+ gemeenschap Hannie Visser-Kieboom

Extra subsidie voor COC werkgroep Gorinchem

7 november 2021 om 13:26 Maatschappelijk

GORINCHEM De COC werkgroep Gorinchem krijgt 10.000 euro extra opstartsubsidie. Met uitzondering van VVD, CU/SGP, Gorcum Actief en raadslid Van Maanen stemde de raad tijdens de begrotingsbehandeling in met de extra subsidie.

De 10.000 euro is vooral bedoeld voor huisvesting op een toegankelijke plek in de stad. Nu houdt de COC werkgroep Gorinchem spreekuur in een pand aan de Gasthuisstraat. Reden voor de raad voor de extra subsidie is de wens van vorig jaar om Regenbooggemeente te zijn. Zo heeft COC werkgroep Gorinchem in de periode maart - september 2021 ca. 2200 bezoekers ontvangen aan de Gasthuisstraat. Van deze bezoekers heeft een honderdtal het COC opgezocht met specifieke vragen. Ook zochten ruim 130 mensen advies via diverse media. ,,Het COC heeft meerdere activiteiten georganiseerd die de doelen gesteld in de motie van oktober 2020 ondersteunen. Het COC heeft hiermee haar meerwaarde in de stad bewezen”, zo is te lezen in de motie van PvdA, Stadsbelang, D66 en SP. Met de reeds toegekende subsidie voor het jaar 2020 van 5.500 euro kan het COC niet het werk doen dat nodig is in onze stad, zo zegt de meerderheid van de raad. .

VRIENDJESPOLITIEK GroenLinks raadslid Rutger van Breemen had aanvankelijk moeite met het uitdelen van de subsidie in de raad voor het COC in plaats van het volgen van de reguliere procedure. Toch stemde hij uiteindelijk in met de motie. Ook voor de SP vormde risico’s op ‘vriendjespolitiek’ door als raad rechtstreeks subsidie toe te kennen aanvankelijk een drempel om tegen te stemmen. Voor de VVD bleek dat echt een stap te ver, zij wilde vooral vasthouden aan de reguliere procedure rond subsidie aanvragen. Samen met CU/SGP, Gorcum Actief en Van Maanen stemden zij tegen de extra subsidie. 

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?