Mekonen Kibrom in actie. Omar Boulamhayan kijkt toe.
Mekonen Kibrom in actie. Omar Boulamhayan kijkt toe. Theo Bos

Zuinige overwinning Unitas op HSC’21

7 november 2021 om 19:08 Voetbal

GORINCHEM Unitas heeft zondag met 1-0 gewonnen van HSC’21 uit Haaksbergen. ,,Een sportieve wedstrijd, en een terechte uitslag’’, aldus Unitas-trainer Michel van Oostrum.

Unitas – HSC’21 1-0

1-0 Omar Boulamhayan 75’

In de eerste helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Er waren vrijwel geen kansen en daarom ook geen doelpunten tot aan de pauze.

Unitas begon iets beter aan de tweede helft dan HSC’21 en in de 75ste minuut maakte Omar Boulamhayan, op aangeven van Everon Pisas, de openingstreffer voor de thuisploeg. Hierna waren er nog kansen voor Robert Mutzers, Pisas en Jerrel Hak om de wedstrijd definitief op slot te doen, maar deze werden allemaal gemist. ,,Het bleef daarom spannend tot het einde.’’ Uiteindelijk kwam HSC’21 niet meer tot scoren en bleef het 1-0.

Door de overwinning staat Unitas vijfde in de Derde Divisie B. Volgende week gaat de ploeg van Oostrum op bezoek bij EVV Echt, dat 12e staat.