Niels van Santen bij het autosteiger Gorinchem
Niels van Santen bij het autosteiger Gorinchem Jan Noorlandt

VVD’er Niels van Santen lijsttrekker voor gemeenteraadsverkiezingen

Politiek

GORINCHEM VVD raadslid Niels van Santen is gekozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022. Hij volgt daarmee Attie Mager op die de vorige twee keren lijsttrekker was voor de VVD. Zij staat nu op een tweede plaats op de lijst. 

Attie Mager, heeft aangegeven het lijsttrekkerschap (na dit tweemaal te hebben vervuld) te willen overdragen, zij is wel wethouderskandidaat voor de VVD. Niels van Santen heeft er op dit moment een volledige termijn als raadslid opzitten en ambieert het lijsttrekkerschap. Raadslid Jaap Wientjes heeft besloten het stokje over te dragen aan een nieuwe generatie en neemt een plek in als lijstduwer. De huidige fractie-assistenten, Marc Houtepen en Wim den Hartog zijn beiden representanten van deze volgende generatie en staan op plaats vier en vijf.  

De overige kandidaten in de top tien zijn Therèse van ’t Westende - de Bijl, Gido Rottink, Metin Demir, Mariska Veldheer – Vink, Jeff Collee en Peter Verschoor. De huidige VVD fractie heeft drie zetels in de raad. Niels van Santen liet in een interview deze zomer weten dat zijn partij bij de komende raadsverkiezingen gokt op vijf zetels. 

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Fractievoorzitter Attie Mager is wethouderskandidaat voor de VVD