Jan Noorlandt

GJS en SVW houden elkaar op 1-1 in stadsderby

20 november 2021 om 21:19 Voetbal

GORINCHEM Zaterdag hebben GJS en SVW met 1-1-gelijkgespeeld in een Gorcumse stadsderby zonder publiek. GJS had bij een overwinning nog een kans gehad op de periodetitel, door het gelijkspel is Wieldrecht nu de definitieve winnaar. ,,We hebben er alles aan gedaan om te winnen’’, aldus GJS-trainer Marco Verbeek. ,,Met dit resultaat hebben we onze aansluiting met de top behouden’’, blikt SVW-leider Patrick Sleeuwenhoek terug op het gelijkspel.

GJS – SVW 1-1

0-1 Hicham Farhou 60’

1-1 Niels Hofman 65’

In de eerste helft werd er veel ,,op het middenveld gespeeld’’ en waren er weinig kansen. Quincy Bartens was namens GJS gevaarlijk met een schot op doel en Hicham Farhou had voor rust nog een kans voor SVW. Bij het rustsignaal stond het nog steeds 0-0.

Aan het begin van de tweede helft bleef het spelbeeld onveranderd, dit was tot Farhou in de 60ste minuut de 0-1 binnenschoot voor de bezoekers. Heel lang kon SVW niet genieten van de voorsprong want nog geen vijf minuten later kreeg GJS een strafschop. Het schot van Bartens werd in eerste instantie gered door SVW-doelman Angelo Perini maar in de rebound maakte Niels Hofman alsnog de gelijkmaker. Hierna ging het spel ,,heen en weer’’ maar bleef het bij 1-1.

Door het gelijkspel blijft GJS tweede en SVW derde in de 2e klasse F. Volgende week moet GJS op bezoek bij koploper Wieldrecht en krijgt SVW de Zwerver uit Kinderdijk op bezoek, die momenteel 8e staan.