Afbeelding
Pixabay

CDA Gorinchem stelt vragen over rioolonderzoek drugsgebruik en dumping drugsafval

Politiek

GORINCHEM De Gorinchemse CDA-fractie wil van het college van B en W weten hoe het zit met drugsgebruik in Gorinchem. Dit naar aanleiding van het recentelijk sluiten van verschillende panden wegens drugsgebruik of -handel. 

,, Om meer grip te krijgen op de situatie is het belangrijk inzichtelijk te maken hoeveel en wat voor drugs er in onze gemeente gebruikt worden. Dat helpt ook bij een gerichte aanpak van drugsdumpingen”, zegt het CDA in schriftelijke vragen aan B en W. 

RIOOLWATER Gevraagd wordt of er voor Gorinchem gegevens bekend zijn over de hoeveelheid drugsgebruik zoals af te meten aan de aanwezigheid van concentraties drugs in het rioolwater en hoe zich dat verhoudt tot andere gemeentes. Het CDA wil graag weten of het college bereid is ,,om periodiek de aanwezigheid van drugs te laten meten in het rioolwater (…) teneinde een op gegevens van drugsgebruik gebaseerde aanpak van drugsproblematiek te kunnen ontwikkelen”. 

Ook over de dumpingen van drugsafval hoopt het CDA gegevens boven tafel te krijgen via het college. Onder meer wat betreft de frequentie, de kosten en wie die kosten uiteindelijk moeten dragen.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?