Het team.
Het team. Privé

Frittella zes jaar in de stad

Zakelijk

GORINCHEM Pannenkoekenrestaurant Frittella zit alweer zes jaar in Gorinchem, op de Langendijk. Het personeel, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en medewerkers met een beperking, staan met veel plezier in de horecazaak.


Door Eline Lohman


In november 2015 werd de tweede vestiging van Frittella geopend, vertelt Christiaan van Engen, die samen met zijn broertje en zusje de Frittella-zaken runt. ,,Wij zijn 12 jaar geleden begonnen met een inpakcentrum in Papendrecht, waar ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en met een beperking werkten. Dat was echt een succes. Omdat bleek dat er in de regio veel mensen uit deze doelgroep in de horeca wilden werken, zijn we acht jaar geleden Frittella gestart, in Papendrecht. Zes jaar geleden volgde Gorinchem, in een pand waarin heel lang een pannenkoekenrestaurant zat maar dat destijds twee jaar lang leeg stond. Inmiddels is recent onze vijfde vestiging geopend.” Christiaan zegt dat juist deze doelgroep een aanwinst voor de horeca is.

ENTHOUSIAST ,,Nog altijd zitten er veel mensen met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt thuis en dat is jammer, want er is een tekort aan horecapersoneel. Je kunt als horecaondernemer deze doelgroep prima inzetten. Ze zijn vaak nog enthousiaster en gemotiveerder dan regulier horecapersoneel ook! Natuurlijk hebben zij wel veel begeleiding nodig. We hebben in Gorinchem dan ook twee coaches die ons team van personeel de hele dag begeleidt. Met de juiste begeleiding kun je zoveel meer uit deze mensen halen, daar ben ik van overtuigd.” 

Onze medewerkers zorgen ervoor dat gasten met een zeer goed gevoel weer weggaan

Dat blijkt ook, want het gaat goed met de Gorcumse vestiging van Frittella en dat komt mede dankzij de inzet van de medewerkers, onderstreept Christiaan. ,,We hebben een vaste klantenkring weten op te bouwen. Zij weten ons met name in de winterperiode goed te vinden. In de zomer hebben we ook veel toeristen te gast, ook uit het buitenland. Wij zijn het enige pannenkoekenrestaurant in de binnenstad van Gorinchem. De locatie van onze vestiging in Gorinchem is erg goed, lekker centraal. De aanloop moest even komen in het begin, maar inmiddels weten mensen hun weg naar ons toe wel te vinden voor pannenkoeken. En sinds kort ook voor poffertjes de hele week door. Het personeel maakt echt de zaak. Het is een heel leuke club mensen. Onze medewerkers zorgen ervoor dat gasten met een zeer goed gevoel weer weggaan. Gastvrijheid staat voorop.” 

Het zesjarig jubileum van Frittella wordt gevierd met een smakelijke actie: deze week ontvangen gasten op donderdag en vrijdag de tweede pannenkoek helemaal gratis! Kom langs bij Frittella, wie weet ook gelijk wel voor een oliebol, want de oliebollenkraam is weer te vinden voor de zaak. Christiaan: ,,We hebben nog plek in ons restaurant voor twee nieuwe medewerkers in de bediening. Wie bij ons komt werken, kan intern een opleiding volgen. Een docent van het Da Vinci College komt op locatie lesgeven. Mooi, want wij willen als bedrijf heel graag de doelgroep een kans geven.” Zie ook www.pannenkoekenhuisfrittella.nl/gorinchem/.