Fabian van Aalsburg en Mar van Eck, bij de bouwwerkzaamheden voor hun nieuwe pand
Fabian van Aalsburg en Mar van Eck, bij de bouwwerkzaamheden voor hun nieuwe pand Alex Willemsen

Van Houwelingen Tweewielers gaat verhuizen

3 december 2021 om 13:01 Zakelijk

ARKEL Mar van Eck en Fabian van Aalsburg zijn sinds 2016 de eigenaren van Van Houwelingen Tweewielers en het bedrijf is in de afgelopen 5 jaar uitgegroeid tot een van de grootste tweewielerspeciaalzaken in de regio. 

,,We zijn al enige tijd uit ons jasje gegroeid in het huidige pand aan de Dam in Arkel”, vertelt Fabian. ,,En omdat de groei nog steeds doorzet ,hebben we enkele jaren geleden al een plan gemaakt voor een verhuizing van onze winkel. Vorig jaar hebben we een geschikt pand gevonden aan de Vlietskade 4008 op het industrieterrein van Arkel, waar we ook een winkel in mochten huisvesten.”

,,Nou ja, geschikt”, lacht Mar. ,,We moeten het nog wel compleet verbouwen natuurlijk, want dit was tot voor kort een magazijn met kantoor van een groothandel in bouwmaterialen.”

In maart 2022 staat de feestelijke opening gepland van de nieuwe winkel. ,,In de ruim 1000 m2 grote showroom kunnen we ons hele assortiment scooters en fietsen eindelijk weer eens goed tot hun recht laten komen”, vertelt Mar enthousiast. ,,Voor de klant is het dan veel fijner winkelen, want je kunt de fietsen en scooters veel beter bekijken en ervaren.”

,,De scooters en de fietsen krijgen overigens wel allebei een eigen showroom”, laat Fabian weten. ,,Bij scooters past een andere sfeer en look en feel dan bij fietsen, dus dat kunnen we op die manier beter presenteren. En het wordt verrassend,’ belooft hij. Een van de noviteiten in de winkel is een touchscreen voor de fietsen van het merk Velo de Ville. Hierop kun je zelf je hele fiets samenstellen met kleuren en accessoires. Dat is echt leuk voor de klant om dit helemaal zelf te kunnen doen.”

,,Wat ook een grote verbetering zal zijn, is het parkeren. Straks hebben we een compleet eigen parkeerterrein voor de deur waar onze klanten gratis kunnen parkeren. Daar kijken we ook al naar uit, want nu moeten we het met drie parkeerplekken doen.

,,Ook de werkplaats wordt anders ingericht. En dat is niet alleen fijn voor onze monteurs, maar ook voor de klant. Bij binnenkomst checken we aan de balie de hele fiets of scooter die gerepareerd moet worden in het bijzijn van de klant. Daardoor kunnen we direct zien en overleggen wat eraan gerepareerd of vervangen moet worden en daardoor weet de klant meteen wat de reparatie ongeveer gaat kosten”, aldus Fabian. ,,Dat is heel transparant en scheelt veel bellen en overleggen.”

,,Maar voordat we gaan verhuizen, willen we de oude winkel zoveel mogelijk leegverkopen. De fietsen uit voorraad gaan weg met kortingen tot 25% en de accessoires met kortingen tot wel 60%. Dus is je tweewieler aan vervanging toe of wil je nog voordelig een leuk cadeautje scoren, is dit je kans”, zegt Mar enthousiast.

Van Houwelingen Tweewielers is nu nog gevestigd aan de Dam 63 in Arkel