Laura Fobler.
Laura Fobler. Leonie Helmy
de specialist

Snel uit een burn-out dankzij EFT

10 december 2021 om 18:34 Zakelijk


GORINCHEM Ook bij een burn-out kan EFT enorm helpen, merkt EFT-coach en psycholoog Laura Fobler uit Gorinchem. Dat maakte één van haar cliënten zelf mee.

door Eline Lohman

EFT staat voor Emotional Freedom Techniques en wordt ingezet voor vrijwel alle mentale en lichamelijke problemen. Bijvoorbeeld bij een burn-out, vertelt Laura. ,,Daniëlle klopte bij mij aan: een dame die voor de tweede keer een burn-out had en aangaf dat eerdere hulp uit de reguliere zorg gewoon niet voldoende resultaat had. Samen zijn we aan de slag gegaan.” Daniëlle dacht dat zij door de ervaringen die zij had, haar trauma’s en haar persoonlijkheid niet meer op een normale, gelukkige manier zou kunnen leven. Ze had al diverse malen professionele hulp gehad, echt zonder veel succes. Tot zij over EFT hoorde en de Gorcumse Laura op het spoor kwam. Daniëlle verkeerde inmiddels in een stadium van het continu hebben van paniekaanvallen, een zelfvertrouwen dat tot nul gedaald was en haar spanningsboog was steeds heel hoog. EFT was zo’n beetje het laatste wat ze nog wilde proberen.


TIJ KEERDE En dat was maar goed ook, want in vrije korte tijd keerde het tij helemaal voor Daniëlle. Zes maanden nadat zij begon met EFT, voelt ze zich een totaal ander iemand. De stress die ze voorheen vaak had, is er nu niet meer en daardoor kan ze zich eindelijk fysiek en mentaal ontspannen. Waar zij eerder bang was om geen geluk meer te ervaren, kon ze na een half jaar zeggen dat ze weer van het leven weet te genieten. Ook de paniekaanvallen zijn verdwenen en haar zelfvertrouwen is terug. Zelfs zo veel, dat er een andere wereld voor Daniëlle open gaat: ze houdt zich nu bezig met nieuwe hobby’s en durft nieuwe mensen te ontmoeten. Tot de mensen die ze al in haar omgeving had, staat zij nu veel dichter. 

IN NO TIME GOEDE RESULTATEN Daniëlle is heel blij dat ze de stap heeft durven zetten om bij Laura aan te kloppen en EFT vooral zelf te gaan doen. Zij vindt het een gemakkelijke, maar vooral heel effectieve manier om problemen aan te pakken en kan EFT dan ook aan iedereen aanraden. Dat vindt Laura geweldig, vertelt zij. ,,Toen Daniëlle en ik eenmaal aan de slag gingen, boekten we in no time heel goede resultaten. We hebben daarom op haar verzoek heel veel extra dingen meegenomen. De snelheid waarmee je resultaten boekt hangt vooral af van je bereidheid om zelf je huiswerk te doen. Dat is namelijk het mooie van EFT: je kunt het ook zelfstandig doen. Ik help mensen op gang en vertel hoe het precies werkt. Mensen die zelf aan de slag gaan zullen snel resultaat zien. Wie dat niet doet, krijgt desgewenst meer hulp van mij. Het proces duurt dan wat langer, maar met EFT kun je hoe dan ook 95 tot 98 procent van alle emotionele en fysieke problemen aanpakken door overbodige stress permanent te verwijderen.” Voor meer info: www.laurafobler.com, info@laurafobler.com of 06-23499152.