Afbeelding
112 Zuid-Holland Zuid

Ingezonden: Kanker en corona

9 december 2021 om 09:04 Opinie

De strijd tegen kanker. Twee jaar geleden kanker vastgesteld, er wordt een plan van A naar B gemaakt om samen, artsen/verpleegkundigen en de patiënt de kanker (sluipmoordenaar) aan te pakken en te vernietigen. Door chemo en immunotherapie lijkt dit te gaan lukken. Ook de vertrouwensband die ontstaat tussen de artsen/verpleegkundigen en de patiënt werken daaraan mee! 

Dan slaat het noodlot toe: door de verwoestende bijwerkingen van de immunotherapie is deze 3 maanden stop gezet en de sluipmoordenaar slaat weer toe! Maar ja, het zal “Beatrix” niet zijn die zegt: we hebben een plan A naar B en koste wat het kost gaan wij naar B. We zijn een strijd aangegaan en die geven wij niet op!

Waarom dit verhaal? Elders in het land staakt men de strijd tegen de sluipmoordenaar om de corona voorrang te geven! Dit is een schrijnende situatie: je bouwt iets op met de patiënt, je bent samen strijdbaar, je gelooft in elkaar, en dan... pats boem stoppen met de strijd . Alsof je op het slagveld bent en het leger trekt zich ineens terug. Dit kan en mag niet! 

En ja, ga dan maar aan de patiënt vertellen dat we geen chemo meer toedienen. Vrij vertaald: je gaat dood. Bizar! Daarom, artsen en verpleegkundigen van het Beatrixziekenhuis: jullie zijn kanjers en een diepe buiging voor jullie!

Inwoner van Gorinchem (naam bij de redactie bekend)