CDA  raadsleden Janneke van Oversteeg en Lennert Onvlee, hier met dirigent Yavin Groenewegen van de Bazuin
CDA raadsleden Janneke van Oversteeg en Lennert Onvlee, hier met dirigent Yavin Groenewegen van de Bazuin De Bazuin

Janneke van Oversteeg nummer twee op CDA kieslijst

9 december 2021 om 11:38 Politiek

GORINCHEM Huidig CDA raadslid Janneke van Oversteeg staat op de tweede plaats van de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. Eerder werd al bekend gemaakt dat huidig wethouder Joost van der Geest lijsttrekker is.

De CDA kiesiijst bestaat uit 21 mensen met een evenwichtige verdeling tussen man en vrouw.  Tijdens de digitale algemene ledenvergadering van 8 december stelden de aanwezige CDA leden de lijst vast met oude en nieuwe gezichten. De nummer 2 op de lijst, Janneke van Oversteeg, is een bekende in de Gorcumse politiek. Zij heeft zich de afgelopen 4 jaar bewezen in de gemeenteraad en zich ingezet voor duurzaamheid voor iedereen. Bijvoorbeeld ledverlichting bij sportverenigingen, een boom voor inwoners en aandacht gevraagd voor energiearmoede en hulp bij isoleren van woningen. Op nummer 3 staat nieuwkomer op de lijst Christine Heijkoop. Christine zorgt voor frisse energie en nieuwe ideeën. Ze heeft veel ervaring binnen veiligheid en diversiteit. 

JONGE KANDIDATEN Op plaats 4 staat Paul Kuijten, hij draait als burgerraadslid reeds mee in de fractie. Nieuw op de lijst zijn verder Sabina de Lange op plaats 6, Hans Bos op plaats 8 en Jan van den Bergh op plaats 11. Lennert Onvlee de huidige fractievoorzitter van het CDA sluit de lijst op plaats 21. Daarnaast is opvallend dat dat 7 kandidaten uit de lijst in de leeftijdscategorie 30 tot 40 jaar zijn. Dit laat zien dat het CDA in Gorinchem bloeit. ,,Het is een mooie mix van jong en ervaren, man en vrouw en een goede spreiding over onze stad”, zo laat CDA voorzitter Gert Kraaijveld weten. Op de lijst staan zowel geboren en getogen Gorcumers als ‘nieuwe’ Gorcumers. ,,Ik ben er trots op dat zoveel CDA leden zich in willen zetten voor onze mooie stad”. 

DRIE ZETELS Lijsttrekker Joost van der Geest wil graag verder als wethouder. ,,Ik ben trots van dit team lijsttrekker te mogen zijn en kijk uit naar een mooie campagne. Voor de komende periode gaan we voor drie zetels in de gemeenteraad, zo kunnen we ons geluid nog beter laten horen en de stad verbinden met het stadhuis”. Tijdens deze vergadering is ook het verkiezingsprogramma 2022 – 2026 vastgesteld. Meer informatie over het CDA Gorinchem, de volledige kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma zijn (binnenkort) te vinden op www.cda.nl/gorinchem

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?