Mede dankzij Visser en Visser kon Flowerfeldt binnen no-time verhuizen
Mede dankzij Visser en Visser kon Flowerfeldt binnen no-time verhuizen Visser en Visser

‘Binnen no-time de Flowerfeldt showroom gerealiseerd’

15 december 2021 om 12:29 Zakelijk

GORINCHEM Wat begon als een webshop in bloemen en boeketten groeide uit tot een merk met een breed assortiment aan luxe woonaccessoires, decoratie en design meubelen. Flowerfeldt staat voor exclusiviteit, kwaliteit en ambacht. 

De persoon achter het concept is Patrick Eijbersen, een gedreven marketingspecialist met passie voor stijlvolle producten. Met hulp van Visser & Visser kon de verhuizing naar een nieuw pand met showroom binnen no time gerealiseerd worden.

EXCLUSIEF EN KWALITEIT Het assortiment van Flowerfeldt bouwde langzaam uit door steeds nieuwe merken aan zich te binden. ,,Het werkte als een soort sneeuwbaleffect. Ik kwam in contact met bijzondere merken die hun producten aan Flowerfeldt wilden binden. Zo bouwden we een online platform op met in totaal meer dan 50.000 producten. Allemaal kwalitatief hoogstaande merken. Dat trekt ook weer nieuwe merken aan.”

Exclusiviteit en kwaliteit zijn belangrijke pijlers van Flowerfeldt. ,,De liefde voor producten zie je bij Flowerfeldt terug, omdat het ambachtsproducten zijn. Elk product dat wij verkopen is uniek. Het komt voort uit mijn eigen voorliefde voor mooie dingen. Ik wil exclusiviteit weer terugbrengen. De gemiddelde winkelstraat in Nederland verkoopt dertien in een dozijn producten. Exclusiviteit binnen elk budget is wat Flowerfeldt biedt.”

BELEVING EN EMOTIE De nieuwe showroom is een belangrijke stap voor Flowerfeldt. ,,Onze producten draaien om beleving en emotie. Klanten willen langskomen om producten te zien en te voelen voor ze tot aankoop overgaan. Enerzijds kunnen we met de showroom in die behoefte voorzien, anderzijds biedt het ook weer mogelijkheden voor cross-selling tussen online en offline klanten. Een goede ervaring in de showroom leidt de volgende keer tot een online aankoop.”

Op 3 juni besprak Patrick de plannen met William van de Werken, cliëntadviseur bij Visser & Visser, en zes weken later werd de handtekening onder het contract gezet. William: ..We wisten dat het een uitdaging ging worden om het financieel haalbaar te maken. Samen gingen we aan de slag met het opstellen van een financiële prognose. Omdat de financieringsaanvraag bij banken traag verliep, zochten we naar alternatieven. Via mijn portefeuille binnen Visser & Visser kon ik een investeerder aanhaken die graag bedrijven financieel ondersteunt om zo bij te dragen aan het realiseren van hun ambities. Via die weg was de financiering heel snel rond.”

Volgens Patrick was die snelheid de meerwaarde van Visser & Visser in dit traject. ,,Het tempo lag enorm hoog. Binnen no time lag er een marketing- en investeringsplan, getoetst door Visser & Visser. Daardoor konden we zeven weken later al verhuizen.”