Leila Akhoundzadeh en haar zoon Benjamin Jafari.
Leila Akhoundzadeh en haar zoon Benjamin Jafari. Privé

Salon Benjamin in Gorinchem: voor iedereen

17 december 2021 om 19:03 Zakelijk

GORINCHEM Aan de Kruisstraat in Gorinchem zit sinds een paar weken een nieuwe kapsalon: Salon Benjamin. Leila Akhoundzadeh en haar zoon Benjamin Jafari runnen de zaak. Zij komen uit het kappersvak en lieten hun wens om een eigen kapperszaak te beginnen in vervulling gaan. Een salon waar schoonheid tot kunst verweven is.


door Eline Lohman


Leila werkt al meer dan 25 jaar als kapster en ook haar zoon is geen onbekende in de kapperswereld, want ook hij werkte in een salon. Zij in Gorinchem, hij in Hardinxveld-Giessendam. ,,Mijn moeder kreeg zoveel complimenten van mensen en wilde al heel lang een eigen salon beginnen”, vertelt Benjamin. ,,Dus dat hebben wij nu samen gedaan. Fantastisch om voor onszelf te werken! We kunnen alles op onze eigen manier doen en zo kunnen we de kwaliteit hoog houden. Waar die kwaliteit in zit? In ons precisiewerk: wij werken heel precies en gedetailleerd, alsof mensen zó van een foto weggelopen zijn, zo netjes.”

DAMES, HEREN EN KINDEREN Bij Salon Benjamin is iedereen welkom: dames, heren en kinderen. Zij kunnen terecht voor de meest uiteenlopende behandelingen. Dames onder meer voor haren knippen, wassen en verven en verder voor bijvoorbeeld wenkbrauwen en wimpers verven, epileren, het harsen van het hele lichaam en wenkbrauwen tatoeëren. Heren kunnen er terecht voor onder meer knippen en baardbehandeling en jongedames van zes tot twaalf jaar zijn ook welkom voor een knipbeurt. Ofwel: het hele pakket wordt geboden in de salon, zegt Benjamin. ,,Ook voor moslimdames. Voor deze doelgroep hebben we aparte ruimtes, mochten zij dit willen. Vrouwen met een hoofddoek willen bijvoorbeeld niet altijd gezien worden, dus dan kunnen wij privacy bieden.”


NAAR DE ZIN MAKEN Voordat Salon Benjamin de deuren opende, moesten moeder en zoon wel flink aan de slag in het pand. Voorheen was het namelijk een fietsenstalling, dus van enige sfeer was weinig sprake. Benjamin: ,,Qua uiterlijk zag het pand er niet uit zoals wij wilden, maar dat was niet erg, want zo konden we het helemaal naar onze zin maken. Van tevoren hadden we goed nagedacht over wat we wilden en het is precies zo geworden. We hebben de ruimte flink aangepakt, met een mooi resultaat. Dat horen we ook van klanten. Zij vinden de uitstraling en het vele licht in het pand fijn en ze vinden het aangenaam dat er genoeg ruimte is.”

TEAMUITBREIDING Momenteel runnen Leila en Benjamin de zaak samen, maar het is de bedoeling dat het team nog uitgebreid wordt. Daarom zoeken zij personeel en stagiaires. Voor nu zijn moeder en zoon blij dat ze lekker aan de slag kunnen. Benjamin: ,,Wij vonden het niet spannend om voor onszelf te beginnen, want mijn moeder heeft veel ervaring en we geloven in onze krachten. We merken dat elke klant gemiddeld drie andere klanten meebrengt, door mond-tot-mond reclame. Dat is natuurlijk erg mooi. We zoeken nog iemand die manicure kan gaan verzorgen voor klanten. Zodat we dit straks ook kunnen aanbieden. We willen een salon zijn waar mensen terecht kunnen voor alle uiterlijke verzorging. Alles onder één dak!” 

Zie salonbenjamin.nl.