in de rij voor laatste inkopen dit jaar
in de rij voor laatste inkopen dit jaar GP-buro

Vervroegde kerstdrukte in het centrum van Gorinchem

19 december 2021 om 16:43 Winkels

GORINCHEM Net als in heel veel steden en dorpen was het ook in Gorinchem zaterdag drukker in het centrum dan anders. In de media was overal al te lezen wat de nieuwe maatregelen zouden worden en dat waarschijnlijk de niet essentiĆ«le winkels, horeca en sportlocaties zouden worden gesloten. Dat betekende dat nog veel mensen hun laatste kerstcadeaus wilden kopen en alvast wat andere kerstinkopen wilden doen. En dus was het iets drukker in de stad; de vervroegde kerstdrukte. Bij sommige winkels stonden zelfs lange rijen buiten. Geduldig wachtte het winkelende publiek om de laatste cadeaus te kunnen kopen. 

Tijdens de persconferentie van zaterdagavond werd betekend dat niet essentiƫle winkels vanaf vandaag hun deuren gesloten moeten houden, tot en met zeker 14 januari. Dat betekent bijvoorbeeld dat supermarkten wel openblijven, maar kledingwinkels en de meubelboulevard niet. Ook horeca, musea, theaters, en dierentuinen moeten dicht, maar medische contactberoepen, autogarages en bibliotheken blijven open.

Het kabinet vraagt mensen maximaal twee mensen op bezoek te ontvangen om de nieuwe omikronvariant van het coronavirus in te dammen. Voor kerstavond, eerste en tweede kerstdag en oudejaarsavond geldt een maximum van vier. 

De lockdown die het kabinet heeft afgekondigd heeft opnieuw grote gevolgen voor de sport. Alle binnensportlocaties gaan voorlopig weer helemaal op slot. In de praktijk betekent dat dat alle recreatieve sporters tot 14 januari niet terecht kunnen in de sportzalen en -hallen.

Lees alle maatregelen hier

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

nog even kerstcadeaus halen voor de lockdown
nog even kerstcadeaus halen voor de lockdown