Dicky van Veen groeide op in 1e West
Dicky van Veen groeide op in 1e West Prive collectie

Nieuwkomer Dicky van Veen gaat blanco verkiezingen in

1 januari 2022 om 14:09 Politiek

GORINCHEM Met de keuze voor Dicky van Veen (50 jaar) als lijsttrekker koos Stadsbelang voor een nieuw gezicht in de Gorcumse politiek. Als geboren en getogen Gorcummer en actief in het verenigingsleven is hij zeker geen onbekende in de stad. Zo vlagt hij nog altijd de wedstrijden in een poule bij JO14-1 van GJS en speelde tien jaar als linksbuiten bij SVW. 

Van Veen is een echte nieuwkomer in de Gorcumse politiek en staat er nog helemaal blanco in, zo vertelt hij zelf. Zo werd hij pas een maand of vijf geleden actief bij Stadsbelang. ,,Ik ken Stadsbelang voorzitter Faith Polati al meer dan 25 jaar en we hebben veel gemeenschappelijke vrienden. Hij vroeg of ik geen interesse had in de politiek . Ik ben altijd wel geïnteresseerd geweest in de landelijke politiek.” Als nieuwkomer wordt hij straks ingewerkt door huidig raadslid Jacques Roeland die is aangesteld als zijn mentor. Dan wil hij ook raadsvergaderingen gaan volgen en gesprekken gaan voeren in de stad. In januari wordt een start gemaakt met het campagneplan voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart. 

Ik vind dat je alleen maar een goede volksvertegenwoordiger kan zijn als je ook echt midden in de Gorkumse maatschappij staat

KICKBOKSEN Van Veen groeide op in 1e West en verhuisde na de sloop van de arbeidersbuurt naar Gorinchem Oost. Hij is vader van drie kinderen en wordt binnenkort voor de eerste keer opa. Hij werkt al sinds 1992 bij het Gorinchemse bedrijf Stigterstaal op de afdeling Finance om de administratie aan te sturen. Hij studeerde bedrijfseconomie aan de Avans Hogeschool in Breda en studeerde cum laude af. Op sportgebied was hij voetballer bij SVW en deed ook zeven jaar aan kickboksen. In die tijd was hij zes jaar portier bij zowel Cafe Japie en nog heel even in de beginperiode van Café Flashback. 

LAAGDREMPELIG Als vrijwilliger is hij nog altijd actief bij buurtvereniging West met het ophalen van oud papier. ,,Ik vind dat je alleen maar een goede volksvertegenwoordiger kan zijn als je ook echt midden in de Gorkumse maatschappij staat. Dit kan ook alleen maar als je je ook onder alle Gorcummers begeeft. Wij als Stadsbelang zullen staan voor de belangen van alle Gorcummers….niet vanuit enige politieke ideologie of geloofsovertuiging gedreven. De mensen weten waar ik woon, leef en werk, dus ook de laagdrempeligheid is iets om te koesteren.”

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

.