Afbeelding
Fleur van Benten

#WijzijnGorinchem: Esmée van der Wal – leidinggevende Albert Heijn en aanstaand au pair

3 januari 2022 om 15:42 Mensen Bliek op Gorinchem

GORINCHEM In de rubriek #WijzijnGorinchem zetten we eens in de twee weken een echte Gorinchemer in de spotlight. Want wie wonen er eigenlijk allemaal in Gorinchem? En wat zijn hun verhalen? Deze week: Esmée van der Wal (20) – Leidinggevende Albert Heijn en aanstaand au pair 

door Fleur van Benten

,,Je zou me een harde werker kunnen noemen, ik werk liever vijftig dan twintig uur in de week. Ik kan ook niet goed niets doen: als ik een dag vrij ben, vind ik dat verschrikkelijk. Dan ga ik maar schoonmaken of opruimen, rondjes lopen. Zeker nu in coronatijd moet je manieren vinden om jezelf te vermaken. Ik vind het bijvoorbeeld ook heerlijk om te koken. Dat deed ik vroeger ook altijd al als mijn moeder laat uit werk kwam. Eten maken vond ik helemaal niet erg, maar juist leuk! Ik kijk eigenlijk nooit naar het recept en doe maar gewoon wat, dan leer je het vanzelf. 

Ik heb al heel lang een liefde voor Noord-Amerika. In april vertrek in naar New Jersey om daar een jaar lang als au pair te werken bij een jong gezin. De baby waar ik voor ga zorgen, is nog niet eens geboren! Ik heb al vaak met de ouders gebeld en het klikte meteen. Eerst wilde ik in Amerika studeren via Education First (EF) alleen dat was echt heel erg duur. Via EF kwam ik bij de organisatie Cultural Care terecht. Via die organisatie word je als au pair gematcht aan een gezin. Eigenlijk is het perfect: je hebt een plek om te wonen, werkt voor je geld en maakt echt ‘the American dream’ mee. Het is wel spannend, maar ik heb er wel echt veel zin in. Heel veel mensen zeggen ook: ‘Zou me niets verrassen als je niet meer terugkomt.’ Wie weet wat er allemaal op mijn pad komt!

Gorinchem is een fijne thuisbasis, maar ik weet ook nog niet of ik hier weer ga wonen als ik terug ben. Het ligt eraan wat ik dan wil. Waar ik ga werken en of ik mijn huisje dan nog heb. Het staat allemaal nog niet vast. Later zou ik wel graag een koophuis willen en een vaste relatie: huisje, boompje, beestje. Vroeger leek me dat vreselijk, maar nu zie ik dat wel in de toekomst. Misschien dat ik dan ooit nog wel eens in een dorp ga wonen, maar dus wel echt pas als ik ouder ben. Tot je dertigste hoef je nog niet echt volwassen te worden, vind ik!”

Afbeelding