Afbeelding
Riveer

Riveer hervat reguliere dienstregeling op alle veerponten

5 januari 2022 om 10:32 Verkeer en vervoer

GORINCHEM Vanaf maandag 10 januari gaat Riveer weer geheel over op de reguliere dienstregeling. Dit betekent dat alle veerponten zowel in de spits als in de daluren weer gaan varen zoals de reizigers gewend zijn. Hiermee anticiperen ze op de heropening van de scholen na de kerstvakantie.

Na het besluit om de basis- en middelbare scholen weer te openen, zal het ook weer drukker worden op de diverse veren. Vele middelbare scholieren zijn afhankelijk van een veerpont op hun route. De lockdown van onder andere horeca, winkels en musea blijft tot in ieder geval 14 januari wel van kracht. Mochten de landelijke maatregelen hierna toch weer strenger worden, dan zal Riveer hier wederom op moeten anticiperen.

Aan boord neemt Riveer maatregelen die bijdragen aan een veilige omgeving en verplichten ze reizigers om de regels, zoals het dragen van een mondkapje, in acht nemen. Daarnaast adviseren ze om zoveel mogelijk buiten de spits te reizen. Is de overtocht niet noodzakelijk, bijvoorbeeld omdat je recreatief gebruik maakt van het veer? Reis dan het liefst tussen 9.00 uur en 14.30 uur.

De dienstregeling is te vinden in de reisplanner op de website en in de Riveer app.