Afbeelding

Speel mee in waterliniemusical

15 januari 2022 om 11:30 Podiumkunsten

GORINCHEM Vanwege het 350 jarig jubileum van de Oude Hollandse Waterlinie gaat in september en oktober de musical Water en Vuur op tournee langs verschillende waterlinieplaatsen, waaronder Gorinchem. Voor het script van Michiel van de Burgt schreef componist Florian van der Reijden prachtige, eigentijdse muziek. De muzikale leiding ligt in handen van de Gorkumse Michel de Valk. Voor deze jubileummusical worden nog enkele ensemblespelers gezocht.  

De jonge prins Willem III leidt tijdens het Rampjaar het Nederlandse leger tegen zijn oom, de koning van Frankrijk. Om het Franse leger tegen te houden zet hij polders onder water. Maar veilig achter het water kan hij niet laten zien dat hij net zo’n sterke Oranje prins is als zijn voorvaderen. Het volk plaatst hem op een voetstuk, maar de regering had hem liever op het zijtoneel gehouden. Toch groeit hij in een half jaar van onervaren jongen uit in de redder die ons land nodig heeft.

De Limburgse Jeff reist als soldaat mee in het prinselijke leger. In het kamp ontmoet hij een lokale meid. Hun harten worden naar elkaar toe getrokken, maar tegengestelde belangen stoot hen steeds weer van elkaar af.

De grote rollen zijn inmiddels ingevuld door talentvolle spelers. Voor kleinere rollen wordt nog gezocht naar enkele spelers die de cast willen versterken.

Kijk voor meer informatie op: www.musicalwaterenvuur.nl

michiel@hoofdkwartier1672.nl

Afbeelding