Afbeelding
Gemeente Gorinchem

Lintjesregen 2022: gemeente Gorinchem reikt zes lintjes uit

26 april 2022 om 14:52 Mensen

GORINCHEM Burgemeester Reinie Melissant reikte dinsdagmorgen op het stadhuis zes Koninklijke onderscheidingen uit. Vijf van hen worden Lid in de Orde van Oranje Nassau; Kees Osseweijer is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

LACH VOOR EEN DAG Cees Osseweijer is een bevlogen man, medeoprichter en voorzitter van Stichting Lach voor een dag. De stichting bezorgt ernstig zieke kinderen een prettige wensdag. Osseweijer is een zeer goede bestuurder met een groot sociaal hart. Naast het oprichten van deze bijzondere stichting is hij in 1971 begonnen als scheidsrechter van de Nederlandse Basketball Bond en was hij bestuurslid bij vele organisaties. Hij begon bij Stichting boerderij Gijbeland te Bleskensgraaf als penningmeester. Hij heeft jarenlang vele uren per week als vrijwilliger voor juridische werkzaamheden bij Slachtofferhulp Nederland gewerkt en hij is penningmeester bij de Stichting Gorcumse Literatuurprijs. Osseweijer is ook nog penningmeester bij de J.W. Ooms stichting. 

STOOMSPUIT Gerrit Vroegh, heeft een zeer grote bijdrage geleverd aan het behoud van de Gorkumse Stoomspuit voor het nageslacht. Hij is al zevenendertig jaar zeer intensief betrokken bij deze stichting. Vroegh is in zijn werkbare leven betrokken geweest bij zeer veel brandweerfuncties. Sinds 2007 is hij actief als ‘veiligheids’ vrijwilliger bij hospice Gorinchem. Diverse ondersteunende brieven bevestigen de betrokkenheid, de betrouwbaarheid en vriendelijkheid tegenover zijn medemens.

PENNINGMEESTER Peter Van Rooijen is en was in het algemene verenigingsleven van Gorinchem een zeer accurate en betrouwbare penningmeester waarvan vele verenigingen en stichtingen profijt hebben. Van Rooijen wilde betrokken zijn bij een stichting als het een sociaal en/of maatschappelijk doel betrof. Het mag gezegd worden dat hij in al het vrijwilligerswerk zeer accuraat was en zijn betrokkenheid en beschikbaarheid kende geen grenzen. 

VOEDSELBANK Lienemijn Verploeg-Poker heeft als scriba van de Hervormde Gemeente Gorinchem, voorloper van PKN Gorinchem, en als diaken van het Open Pastoraat, veel verschillende taken vervult. Verploeg zet zich al meer dan 20 jaar in als bestuurder met heel veel kwaliteiten. Zij wordt door veel ondersteuners omschreven als integer, betrouwbaar en verantwoordelijk, ze is een verbinder. Ook zet ze zich al meer dan 10 jaar in tegen voedselverspilling. Haar initiatief zorgt dat heel veel gezinnen, landelijk, gesteund worden met groenten in hun wekelijkse voedselpakket van de Voedselbank. Als bestuurslid en als betrokken ouder van gymnastiekvereniging ODI levert zij een bijdrage aan deze vereniging.  

ZAALVOETBAL Michiel van Zanten is een zeer gedreven man die al jarenlang een zeer grote rol speelt als bestuurslid bij diverse sport gerelateerde verenigingen. Of het nu gaat om het organiseren van een groots sportgala, het opnieuw leven inblazen van de Proxsys-League zaalvoetbalvereniging, die inmiddels 900 leden telt en 27 jeugdteams, niets is hem teveel. Zijn inzet voor de Proxsys Cup 2016/2017 zorgde ervoor dat in een heel kort tijdsbestek van drie maanden alsnog de Proxsys Cup georganiseerd werd. Tot en met 2018 was hij voorzitter. 

SPEELGOEDBANK Coby Dekker- Voor den Dag is een vrouw met het hart op de juiste plaats. Een vrouw die gaat voor het grotere doel, het geluk van kinderen. Zowel in haar vrijwilligerswerk als in haar werk gaat haar hart uit naar kinderen. Op vele vlakken weet Dekker kinderen te bereiken en blij te maken. Dit begon al in 1976 als assistent leiding bij de welpen van de Bandarlogs Horde van de Gorinchemse Zeeverkenners in de Gildewijk. Tot 2016 is zij betrokken geweest bij de Zeeverkenners. In 2006 begon het vrijwilligerswerk voor de intocht van Sinterklaas. Recent richtte zij de Speelgoedbank op. Sinds 2009 is Dekker betrokken bij de kindernevendienst en is jeugdouderling bij het Open pastoraat. Sinds 1 januari is Coby ook vrijwilliger bij het COC Rotterdam, werkgroep van regio Gorinchem.