Vooral in de tweede helft presteerde Unitas ondermaats
Vooral in de tweede helft presteerde Unitas ondermaats Theo Bos

Unitas verliest na matige tweede helft van Westlandia

1 mei 2022 om 19:48 Voetbal

GORINCHEM Unitas heeft zondag met 1-3 verloren van Westlandia uit Naaldwijk. ,,Het was wel een teleurstellend resultaat vandaag, ik zag dit niet aankomen’’, aldus Unitas-trainer Hans de Jong.

Unitas – Westlandia 1-3

De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd. Al in de vierde minuut zorgde Everon Pisas voor de 1-0. De voorsprong voor Unitas was echter maar van korte duur, want nog geen minuut later stond de gelijkmaker alweer op het bord. Hierna volgden er enkele kansen voor de thuisploeg, de grootste was voor Medhanie Habtemariam, op de 2-1, maar die viel uiteindelijk niet. ,,Wij speelden een te laag tempo om de wedstrijd op slot te doen.’’ Bij het rustsignaal waren de ploegen nog steeds in evenwicht.

In de tweede helft nam Westlandia het initiatief over van de bezoekers. Na ongeveer een uur spelen viel de 1-2 voor Westlandia. Unitas ging vervolgens vol op de aanval spelen om de gelijkmaker te forceren. Deze gelijkmaker leek in de 80ste minuut ook te vallen, de treffer van Omar Boulamhayan werd echter afgekeurd wegens buitenspel. Vlak voor tijd kwam Westlandia nog op 1-3.

Door de nederlaag staat Unitas twaalfde in de Derde Divisie B. Volgende week komt EVV Echt, de huidige nummer zestien, op bezoek in Gorinchem.