[Unitas (zat.) – Leerdam Sport’55 7-1]

2 mei 2022 om 12:09

Unitas heeft zaterdag met 7-1 gewonnen van Leerdam Sport’55. De thuisploeg scoorde alle doelpunten pas in de tweede helft. ,,We hadden onze kansen in de eerste helft beter moeten benutten’’, aldus Unitas-trainer Othman Bouchaten.

Vanaf het begin was Unitas de dominante ploeg. Desalniettemin was het Leerdam Sport'55 dat in de achtste minuut van de wedstrijd op 0-1 kwam. Hierna kreeg de thuisploeg een flink aantal kansen op de gelijkmaker, die tot aan het rustsignaal niet viel. Het was uiteindelijk Brandon Markham die in de 53ste minuut de ban brak door de 1-0 te maken. Nog geen minuut later zorgde Pascal van Arkel voor de 2-1 en weer een minuut daarop verzorgde Tesfalem Tekle Tinsue de 3-1. Na deze doelpuntenregen kregen de bezoekers even wat ademruimte. Dit was totdat Tinsue in de 64ste minuut de 4-1 maakte en de wedstrijd definitief besliste. Vlak voor tijd zorgden Thom van Beek, Markham en Van Arkel voor de 7-1-eindstand. Door de overwinning staat Unitas vijfde in de 4e klasse E. Volgende week komt  de nummer drie Asperen op bezoek.